Synthetische drugs

SYNTHETISCHE DRUGS

“Ik rookte een aantal weken Spice en op een nacht werd ik vroeg wakker en viel ik bij het opstaan op de vloer omdat ik mijn benen en heupen niet meer kon bewegen. Ik kon alleen nog maar mijzelf voortslepen door mijn bovenarmen te gebruiken, maar dat hield ik niet vol, waardoor ik 13 uur lang op de vloer lag te bonzen en te schreeuwen om hulp. De dokters zeiden dat wanneer het twee uur langer zou hebben geduurd, ik dood zou zijn geweest. Ik zal een lange tijd in het ziekenhuis moeten doorbrengen.” L.D.

“Ik wil je over mijn ervaringen vertellen met K2. Het heeft een puinhoop van mijn leven gemaakt. Toen ik voor de eerste keer K2 rookte, leek het wel alsof alles om mij heen vervaagde; het leek op de sneeuw op een televisiescherm. Ik herinner mij dat ik dacht: ‘Zo ziet de hel er dus uit’. Ik voelde een allesoverheersende angst. Ik hoorde stemmen van familieleden, had flashbacks uit mijn jeugd; het was de meest verschrikkelijke ervaring die ik ooit heb gehad. Ik stond verschrikkelijk te trillen, ik was doodsbang en ziek. Sinds die dag ben ik elke dag enorm angstig. Ik ging niet meer naar school, omdat ik zo bang was.” J.W.

“Ik ben een ervaren drugsgebruiker die met meer drugs geëxperimenteerd heeft dan op één hand valt te tellen. [‘Bath salts’] zijn gevaarlijker dan crack. De ontnuchtering was de meest verschrikkelijke ervaring van mijn leven. Het duurde wel negen uur. Alleen maar angst, hartkloppingen, in paniek raken, erg misselijk zijn en dat alles wat een miljoen keer per uur op je afkomt en weer weggaat. Het was verschrikkelijk. Door deze ervaring zal ik nooit meer drugs gaan gebruiken. Ik heb het geluk dat ik nog in leven ben om jou te waarschuwen. BLIJF VER UIT DE BUURT HIERVAN...”  E.W.

“Ik had het gevoel alsof mijn hoofd uit elkaar knalde en ik bleef maar twijfelen aan alles wat ik ooit gedaan of gezegd had... Ik heb het idee dat ik een soort post-traumatische stresservaring had. Ik heb het gevoel dat ik een sociale stoornis heb ontwikkeld omdat ik niet met vreemden kon praten en ik het gevoel had alsof ik een angstaanval zou krijgen alleen al door iemand in de ogen te kijken... 25I-NBOMe was GEEN drug om mee te experimenteren... Ik zal nooit meer 25I gebruiken.” F.M.

Zie ook:

Vraag een GRATIS boekje aan: De Feiten over Synthetische Drugs
Bekijk het spotje: “Legale highs”