Menu background image
LSD

WAT IS LSD?

LSD is een van de krachtigste stemmingsveranderende chemische stoffen. Het wordt gemaakt uit lyserginezuur, dat voorkomt in ergotalkaloïde (moederkoren), een schimmel die op rogge en andere granen groeit.

Het wordt in de vorm van kristallen in illegale laboratoria geproduceerd, voornamelijk in de Verenigde Staten. Voor distributie worden deze kristallen in vloeistof omgezet. Het is reukloos en kleurloos en heeft een enigszins bittere smaak.

LSD, ook bekend onder de naam “acid” en onder vele andere namen, wordt op straat verkocht als kleine pilletjes (“microdots”), capsules of vierkantjes van gelatine (“ruitjes”). Het wordt soms toegevoegd aan vloeipapier, wat dan in kleine vierkantjes verdeeld wordt die met tekeningen of stripfiguren worden versierd (“loony toons”). Soms wordt het in vloeibare vorm verkocht. Maar in welke vorm het ook verkregen wordt, LSD leidt de gebruiker telkens weer naar hetzelfde – een ernstige loskoppeling van de realiteit.

LSD-gebruikers noemen een ervaring met LSD een “trip”, die gewoonlijk een uur of twaalf duurt. Negatieve reacties worden “bad trips” genoemd, wat vaak gebeurt en is een andere naam voor een levende hel.