Onze gids voor docenten over De Feiten over Drugs is zorgvuldig samengesteld om docenten, leraren en preventie specialisten complete lessen, opdrachten en activiteiten in de klas te kunnen laten geven voor leerlingen van elf jaar en ouder.

DOCENTEN

Wat kun je tegen kinderen over het GEBRUIK VAN DRUGS zeggen dat ze niet al duizend keer eerder gehoord hebben?

Om studenten naar het pad van een drugsvrij leven te leiden zijn er trainingssessies met onderwijzers en leraren nodig. Zoals in Indonesië bij het seminar over De Feiten over Drugs voor onderwijzers, die door de Foundation for a Drug-Free World werd gegeven.
Als docent wil je de jongelui helpen om vrij van drugs te blijven en je weet dat je er met ze over zult moeten praten voordat de dealers dat doen. Hoewel soms de tijd en de middelen ontbreken om effectief les te geven over drugs, en de gebruikte materialen soms wat verouderd zijn, of de kinderen niet echt aanspreken, kunnen wij de helpende hand reiken.

"Ik vond het programma schitterend en ook de manier waarop alles was georganiseerd. De lessen staken heel goed in elkaar en bij iedere les kon je gebruik maken van veel studiematerialen. De boekjes staken heel goed in elkaar! ...Zij (de studenten) waren vol lof over de verhalen van verslaafden in de boekjes. Ze kregen een goed beeld van de feitelijke gevolgen van het gebruiken van drugs. Sommigen konden zelfs een boekje open doen over het drugsgebruik van hun ouders. Ik sta verbaasd dat er een programma bestaat dat GRATIS is en met zoveel informatie. Het staat er allemaal in!!!"
LM, Leraar Lichamelijke Opvoeding, New York

"Ik heb inderdaad gebruik gemaakt van het materiaal dat ik ontvangen heb en heb de studenten bewust gemaakt van de effecten van drugs en ze zelfs jullie website gegeven om verder te kijken. Het programma is uiterst effectief. In feite hebben, na de les, twee jongens om verdere hulp gevraagd en die werden doorverwezen naar de plaatselijke instelling die met jongeren werkt die drugs gebruiken. Het heeft duidelijk invloed gehad op hun wereldbeeld. Ze werden zich hoe langer hoe meer bewust van de bijwerkingen.

"Hopelijk zullen nog meer studenten proberen hun gedrag aan te passen en risico's te vermijden. Commentaar van een aantal studenten: 'Voor ons geen drugs!' Of 'dat zal ik mijn vrienden ook eens vertellen!' 'Experimenteren hoort bij de jongeren, maar in plaats daarvan kun je beter met sport experimenteren.'"
CA, Leraar, Malta

"Ik vond het leuk dat het programma bestond uit video's en boekjes. Hierdoor kregen mijn kinderen echte informatie en ze waren echt verbaasd over de dingen waar ze niets van afwisten toen ze het lazen. Mijn studenten dachten dat ze alles afwisten over drugs, maar voor een heleboel van hen was LSD nieuw. Ze dachten dat de effecten van drugs alleen maar voor de korte termijn golden, tenzij je verslaafd raakte en een heleboel nam. Ze waren verbaasd toen ze vernamen dat door slechts een keer gebruiken de rest van je leven verpest kon worden.
CG, Leraar, South Carolina

Klik hier om meer te weten te komen over het Informatiepakket