De Feiten over Drugs
De Feiten over Marihuana
De Feiten over Synthetische Drugs
De Feiten over Alcohol
De Feiten over XTC
De Feiten over Cocaïne
De Feiten over Crack
De Feiten over Crystal Meth
De Feiten over Inhaleringsmiddelen
De Feiten over Heroïne
De Feiten over LSD
De Feiten over Ritalin Misbruik
De Feiten over Pijnstillers
De Feiten over Voorgeschreven Medicijnen

 

DE FEITEN

De feiten over drugs bestaat uit een reeks geïllustreerde boekjes die de meest feitelijke informatie weergeven over de meest gebruikte drugs.

Deze website bevat de volledige tekst van deze boekjes die speciaal werden geschreven voor jongeren, maar feiten weergeven die ook volwassenen moeten weten.

Ze zijn in eenvoudige, begrijpelijke taal geschreven en verkrijgbaar in 22 talen. De gegevens in deze boekjes leggen uit wat de fysieke en mentale gevolgen zijn als iemand één van deze drugssoorten gebruikt. Het beschrijft de ervaringen van mensen die deze drugs hebben gebruikt en eraan verslaafd raakten.

Als iemand jou aan de drugs probeert te helpen of als je overweegt om drugs te gaan gebruiken of ze al gebruikt – of als je iemand kent die drugs gebruikt – bekijk dan deze site, zodat je de informatie krijgt die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen.

Het eerste deel, getiteld De feiten over drugs, geeft je een feitelijk en beknopt overzicht van wat drugs zijn en wat ze doen. Het geeft een opsomming weer van de gebruikelijke benaming hiervoor en van de korte- en lange termijn gevolgen van de meest gebruikelijke drugs. Het wordt aanbevolen om de boekjes in de gemeenschap, aan je vrienden, familie en anderen uit te delen.

Over elke drug bestaat een sectie met veel meer feiten en verhalen over gebruikers. Je kunt uitkiezen over welke drug je meer wilt weten.

Deze boekjes en deze site kunnen door iedereen gebruikt worden – kinderen, ouders, leraren, mentors, politiebeambten, drugsvoorlichters, rehabilitatiespecialisten en specialisten uit de gezondheidszorg.

Om een van deze boekjes te lezen, klik je een van de bovenstaande covers aan.

De dertien boekje zijn ook gratis te verkrijgen en kunnen als pakket, in grote partijen of apart besteld worden. Klik hier om de De feiten over drugs boekjes te bestellen.