FOUNDATION FOR A DRUG-FREE WORLD VIERT 15‑JARIG JUBILEUM: 2006 – 2021

INTERNATIONAAL
25 november 2021

De Foundation for a Drug-Free World viert dit jaar haar 15‑jarige jubileum: 15 jaar van samenwerking met ouders, onderwijzers en vooraanstaande mensen om jongeren te helpen de tragedie van drugsgebruik en verslaving te vermijden.
De Foundation for a Drug-Free World heeft wereldwijd 13 miljoen leerlingen in meer dan 30.000 scholen en instellingen voorgelicht.
De Foundation for a Drug-Free World heeft wereldwijd 13 miljoen leerlingen in meer dan 30.000 scholen en instellingen voorgelicht.

De stichting, opgericht in 2006 als antwoord op de wereldwijde drugsepidemie, heeft als missie: het empoweren van jongeren en volwassenen met feitelijke informatie over drugs, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen en drugsvrij kunnen leven.

Sindsdien heeft de stichting:

  • een groei doorgemaakt en omvat nu een netwerk van duizenden vrijwilligers in zo’n 200 afdelingen over de hele wereld;
  • samenwerkings­verbanden gevormd met 1800 organisaties;
  • 13 miljoen leerlingen in 30.000 scholen en instellingen in 196 landen voorgelicht met de Feiten over Drugs-materialen;
  • meer dan 900 miljoen mensen bereikt met deze essentiële informatie.

“Voorlichting over drugs is van essentieel belang om jongeren te empoweren en om het succes van toekomstige generaties te verzekeren”, zegt Jessica Hochman, algemeen directeur van Foundation For a Drug-Free World. “Kinderen de feiten over drugs leren voordat een dealer of leeftijdsgenoot hen leugens vertelt, is waar het allemaal om draait. We bieden materialen om precies dat te doen en in een taal waar kinderen naar luisteren.”

Duizenden Feiten over Drugs-boekjes werden tijdens grote sportevenementen, waaronder verschillende Olympische Spelen en Super Bowls, uitgedeeld.

De mijlpalen van de afgelopen 15 jaar zijn onder andere:

  • In 2012 deelden vrijwilligers tijdens de Olympische Spelen in het Verenigd Koninkrijk 1 miljoen Feiten over Drugs-boekjes uit.
  • Een coalitie van meer dan 5500 vrijwilligers van christelijke kerken van diverse gezindten, de politie en non-profitorganisaties, aangevoerd door Drugsvrije Wereld-activisten uit de Verenigde Staten, Colombia en Venezuela, distribueerden in 2016 tijdens de Olympische Spelen in Rio, 2 miljoen Feiten over Drugs-boekjes. Het resultaat was een daling van de drugshandel in die regio van 39% – de eerste daling sinds 2008.
  • In 2017 nam de staat Mexico, een van de 32 federale entiteiten van de Verenigde Mexicaanse Staten, het Drugsvrije Wereld-programma aan voor alle middelbare scholen, waarbij 2500 leerkrachten werden opgeleid in het Feiten over Drugs-programma.
  • De Foundation for a Drug-Free World werkte met de Filipijnse Nationale Politie samen en leidde meer dan 1000 politieagenten op om het programma bij haar outreach in de gemeenschap te gebruiken.
  • 32.000 militairen en 3600 leerkrachten werden opgeleid in het Feiten over Drugs-programma in Colombia. Dit had tot gevolg dat meer dan 2,2 miljoen leerlingen voorgelicht werden over de gevaren van drugs.
  • In de grensstad Pharr in Texas, VS, waar de politie zich zorgen maakte over het feit dat drugs haar gemeenschap overspoelden, werden de Feiten over Drugs-boekjes aan 48% van de bevolking uitgedeeld. Dit had tot gevolg dat het marihuanagebruik met 30% daalde.

“Door onze 200 vrijwilligers­afdelingen over de hele wereld zijn we overal”, zegt Hochman. “Onze website heeft gratis materiaal en we verwelkomen iedereen die aan boord wil komen en wil helpen een drugsvrije wereld te creëren door jongeren met de Feiten over Drugs te bereiken.

De stichting bedankt haar vele vrijwilligers en afdelingen over de hele wereld, die de afgelopen 15 jaar zo lonend hebben gemaakt, in het bijzonder haar hoofdsponsor, de Scientology Kerk.”