MANDAAT VAN DE FEITEN OVER DRUGS VOOR HELE COLOMBIAANSE LUCHTMACHT

Het Drugsvrije Wereld team van Colombia traint 100 luchtmachtofficieren tijdens een succesvolle De Feiten over Drugs proefproject.

Vóór het einde van 2018, zou de Colombiaanse luchtmacht weleens de eerste militaire eenheid in de wereld kunnen zijn waar elke militair onderwezen is met De Feiten over Drugs.

Drug-Free World (DFW, Drugsvrije Wereld) Colombia heeft al tienduizenden militairen in drie takken van de Colombiaanse krijgsmacht bereikt met drugsvoorlichting: het leger, de marine en de marechaussee. Nu hebben ze met de luchtmacht een ambitieus project gelanceerd om elke militair in die tak te bereiken.

In een land met militaire dienstplicht voor alle mannen van 18 jaar, betekent het bereiken van de strijdmacht hetzelfde als het bereiken van de samenleving.

“Het gaat niet alleen maar over de strijdmacht, het gaat over de samenleving, omdat de strijdmacht onderdeel uitmaakt van de samenleving”, zegt de directeur van DFW Colombia. “Deze jongens gaan in het leger, blijven daar één tot twee jaar, en keren vervolgens weer terug naar huis. Terwijl ze hun heldenwerk verrichten, hebben ze veel problemen. Ze zijn ver van hun familie en in een nieuwe omgeving. Ze gaan naar de bergen en doen al die dingen die militairen doen. Vaak proberen ze manieren te vinden om zich af te sluiten, om te vergeten wat ze doen. Vaak zijn drugs de ‘oplossing’.”

Generaal-majoor Jorge León González Parra, hoofd van Veiligheid en Defensie van de Colombiaanse luchtmacht, is vastbesloten ervoor te zorgen dat zijn helden een betere oplossing vinden. Toen hij over het succes van DFW hoorde bij de andere takken, verzocht generaal-majoor González om een proefproject met een opleidingsprogramma voor 100 mensen van de luchtmacht, waaronder aalmoezeniers, therapeuten en personeelsmanagers.

Toen bleek dat de feedback die na de training binnenkwam 100 procent positief was, gaf hij de opdracht het in de hele luchtmacht te implementeren.

“Met deze nieuwe methode kunnen we ze bewust maken van hoe gevaarlijk het is om naar drugs te grijpen. Ik vind het belangrijk dat we deze jongens wat hoop geven, dat we deze informatie beschikbaar stellen en hieraan werken”, zei hij.

De generaal-majoor gaf iedere luchtmachtbasis in het land het bevel om twee personeelsmanagers te sturen. Deze worden dan opgeleid tot instructeurs in het Feiten over Drugs leerplan. DFW Colombia heeft sindsdien alle instructeurs voor alle bases getraind.

De nieuwe Drugsvrije Wereld specialisten zijn allemaal naar hun bases teruggekeerd. Ze trainen nu niet alleen hun eigen militairen, maar geven het Feiten over Drugs programma ook aan plaatselijke scholen.

Met de resultaten die tot dusver zijn binnengekomen voorspelt de directeur van DFW Colombia een veel betere toekomst voor iedere individuele militair en voor de hele strijdmacht. “Met de snelheid waar ze nu mee werken zal de wens van de generaal-majoor vóór het einde van dit komende jaar in vervulling gaan en zal elke militair in de luchtmacht de feiten over drugs kennen.”


ONDERNEEM ACTIE
Jesse vindt zijn roeping met De Feiten over Drugs

Het gerechtshof had Jesse bevolen om het Feiten over Drugs onderwijsprogramma te doen en met een diploma terug te komen.

Toen hij de stichting belde, werd hij doorverbonden met een online-trainer en begon hij meteen met het volledige virtuele leerplan. Negentien cursusuren later belde hij terug om te vertellen dat hij met de cursus klaar was.

“Deze lessen hebben me een veel beter inzicht gegeven hoe schadelijk drugs zijn. Ik stond versteld! Ik ben blij dat me werd verteld dit programma te doen.” Hoewel Jesse al bijna drie jaar clean was, was hij blij dat hij zoveel van de cursus geleerd had.

Nu wil hij deze informatie met anderen delen. Hij is in contact gebracht met plaatselijke vrijwilligers in de buurt van Houston, Texas. Ook zijn er hem zijn eigen materialen toegestuurd om de Feiten over Drugs nog verder te verspreiden.

Het virtuele klaslokaal bestrijkt het volledige leerplan en is voor iedereen toegankelijk. Als jij ook het online leerplan wilt doen of als je als vrijwilliger wilt helpen, schrijf ons.


DONEER

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.