DE FEITEN OVER DRUGS VOOR DE ITALIAANSE JONGERE GENERATIE

ITALIË
31 mei 2022

De Foundation for a Drug-Free World Italië verstrekt de echte gegevens over de schadelijke effecten van drugs aan leerlingen in Como en omstreken.

In een onderzoek dat in november 2021 in The Lancet werd gepubliceerd, stond: “In de afgelopen tien jaar zijn het cannabisgebruik, de behandelingspercentages en de potentie van de cannabis in Europa toegenomen. Dit benadrukt de belangrijkste zorgen over de gevolgen van cannabisgebruik voor de volksgezondheid.”

Drugsvrije Wereld-vrijwilligers en politieagenten werken samen om jongeren voor te lichten over de schadelijke effecten van drugs.
Drugsvrije Wereld-vrijwilligers en politieagenten werken samen om jongeren voor te lichten over de schadelijke effecten van drugs.
 

In Italië heeft volgens het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EWDD) in 2019 één op de vijf jonge volwassenen cannabis gebruikt. Dat betekent meer dan 2 miljoen jongeren.

De Foundation for a Drug-Free World Italië is niet bereid om het toegenomen drugsgebruik te gedogen. Vrijwilligers brengen de Feiten over Drugs-materialen naar hun gemeenschap. Ze willen vooral de jongere generatie van Italië bereiken.

Sinds het begin van dit jaar hebben vrijwilligers drugspreventie­seminars gegeven in scholen. Soms werden ze daarbij vergezeld van plaatselijke politieagenten en beambten.

Een vrijwilliger van Drugsvrije Wereld praat na een drugspreventie­lezing met studenten.

“Binnen het gezin, op school – ze moeten deze boodschap van het schadelijke effect van het gebruik van narcotica overbrengen”, zei een politiefunctionaris na een van de drugspreventie­lezingen van de stichting. “Natuurlijk benaderen instanties zoals de onze kinderen daarna om ze nog beter te laten begrijpen waarom we bij drugs vandaan moeten blijven. Ze zijn slecht en het gebruik ervan, erin dealen, of erin handel drijven is een illegale activiteit die niet alleen in de hand moet worden gehouden, maar ook voorkomen moet worden.”

Drugsvrije Wereld-vrijwilligers troffen doel met hun boodschap. En leerlingen reageerden. “Meestal zoeken mensen ‘hun toevlucht’ tot deze drugs om af te reageren of zichzelf te beschermen”, zei een leerling. “Ze zouden zichzelf juist moeten beschermen in plaats van dat ze zichzelf vernietigen”, zei een ander.

Op basisscholen maakten kinderen tekeningen om de vrijwilligers te bedanken voor hun komst en voor de informatie die ze deelden. De kinderen waren dankbaar voor wat ze geleerd hadden en kunnen nu weloverwogen beslissingen nemen over drugs en hun toekomst.