Menu background image
XTC

DROOM OF NACHTMERRIE?

  • Volgens de in 2007 gehouden Nationale Enquête over Drugsgebruik en Gezondheid, hebben een geschatte 12,4 miljoen Amerikanen van 12 jaar en ouder tenminste één keer in hun leven XTC geprobeerd, wat neer komt op 5% van de VS-bevolking in die leeftijdscategorie.
  • Resultaten van de enquête in 2007 gaven aan dat 2,3% van de 14-jarigen, 5,2% van de 16-jarigen en 6,5% van de 18-jarigen minstens één keer XTC hebben geprobeerd.
  • 92% van degenen die met XTC beginnen stapt later over naar andere drugs, waaronder marihuana, amfetaminen, cocaïne en heroïne.

Zogenaamde Liefdespil
Verwijder de façade

XTC wordt vaak de “liefdespil” genoemd, want het verhoogt de waarneming van kleuren en geluid en er wordt gezegd dat het ‘t gevoel versterkt wanneer je iemand aanraakt of streelt, met name tijdens seks.

Maar XTC bevat vaak hallucinogenen, wat drugs zijn die op het verstand inwerken en ervoor zorgen dat mensen dingen zien en voelen die er niet echt zijn. Hallucinogenen kunnen iemand in een beangstigende of verdrietige ervaring uit het verleden gooien, waar hij of zij in blijft hangen, zonder zich daar bewust van te zijn.

Het idee van XTC als een “liefdespil”, is een van de vele leugens die over de drug worden verspreid.

XTC is emotioneel schadelijk en gebruikers lijden vaak aan depressies, verwarringen, ernstige angstgevoelens, paranoia,1 psychotisch gedrag en andere psychologische problemen.

“Rave party’s zijn oké zolang je geen XTC gebruikt. Maar zodra je eraan begint, denk je dat mensen die je adviseren om te stoppen idioten zijn. Je begint te geloven dat je iets geweldigs hebt gevonden en je wilt niet dat anderen je het tegendeel vertellen. Als je XTC lekker gaat vinden, is het te laat, dan ben je verloren”. – Pat

  1. 1. paranoia: achterdocht, wantrouwen of angst voor andere mensen.