Menu background image
XTC

DE GEVOLGEN VAN XTC-GEBRUIK

XTC onderdrukt de natuurlijke alarmsignalen die door het lichaam worden afgegeven. Als gevolg daarvan loopt iemand, nadat hij de drug heeft gebruikt, het risico dat hij zijn lichamelijke grenzen en uithoudingsvermogen overschrijdt. Iemand die onder invloed van XTC is, realiseert zich bijvoorbeeld niet dat hij oververhit raakt; hij kan dan flauwvallen of zelfs sterven door oververhitting.

Een studie van de University of Texas Center for Social Work Research, laat zien dat de meest gerapporteerde langdurige effecten van XTC onder andere depressie en een verminderd concentratie-vermogen zijn. Onderzoekers brachten herhaald gebruik van XTC ook in verband met slaap- en stemmingsstoornissen en psychische angsten; bevingen en nerveuze trekjes en problemen met het geheugen.

“Gelukkig leef ik nog, maar ik zal hier nog jarenlang dagelijks mee moeten leven. Ik zal moeten leren leven met de gevolgen ervan… Ik heb van alles meegemaakt, noem het maar op. Depressies, angsten, geestelijke spanning, nachtmerries (die steeds terugkeerden) en erge hoofdpijnen; dat zijn nog maar een paar dingen die op me afkwamen nadat ik XTC was gaan gebruiken. Ik ging er bijna aan dood. Er was maar één nacht voor nodig, een paar [XTC] pilletjes en het drinken van alcohol. Deze drug is enorm dodelijk, en ik ben enorm dankbaar dat ik nog leef. Ik kan niet beschrijven hoe zwaar het is om voortdurend met deze nachtmerries te moeten leven. Ik word bezweet wakker en ik dank God dat het maar een nachtmerrie is. Ik bid dat na verloop van tijd die nachtmerries weg zullen gaan… Geen enkele drug is de opwinding of het high zijn waard.”– Megan