DRUGSVRIJE WERELD-ACTIE ONDERSTEUNT ATLANTA TIJDENS SUPER BOWL 53

Vrijwilligers van Drugsvrije Wereld deelden tijdens de Super Bowl 53, 500.000 boekjes uit in Atlanta, Georgia, aan bezoekers en omwonenden.

Terwijl Atlanta, Georgia, worstelt met een methamfetamine- en opiatenepidemie, geeft Drugsvrije Wereld (Drug-Free World, DFW) een ruggensteun door een half miljoen bezoekers van Super Bowl 53 te bereiken.

Super Bowl 53 was historisch, niet alleen omdat de New England Patriots hun zesde Super Bowl-ring wonnen, maar ook omdat de Stichting voor een Drugsvrije Wereld het andere, meer serieuze spel in Atlanta, Georgia, tackelde, dat buiten het Mercedes-Benz Stadion werd gespeeld – drugsgebruik.

Naast marihuana is methamfetamine de meest gebruikte drug in Georgia. Daarnaast staan opiaten, geleid door oxycodon (een voorgeschreven pijnstiller) bovenaan de lijsten met drugsgebruik in de staat Georgia.

Als een van de meest populaire steden in de Verenigde Staten heeft Atlanta een altijd bruisende en volle binnenstad. Tijdens de week van de Super Bowl 53 waren er zo’n half miljoen bezoekers in de stad. De activiteiten voor de fans omvatten meer dan 100 Super Bowl-gerelateerde feesten en evenementen en natuurlijk de wedstrijd zelf. Op zo’n groot evenement brengen bezoekers opwinding, maar ze brengen ook een verhoogd risico op drugsgebruik en criminaliteit.

Drugsvrije Wereld was er, met honderden vrijwilligers die 500.000 boekjes uitdeelden, zowel direct in handen van mensen als met boekjesdisplays in 500 winkels waar klanten ze direct konden meenemen. De DFW-boekjes omvatten het De Feiten over Drugs-overzichtsboekje en De Feiten over Crystal Meth en De Feiten over Pijnstillers.

Ze namen ook deel aan belangrijke Super Bowl-gerelateerde evenementen – het ‘Wounded Warrior Project’-evenement voor veteranen, de ‘Celebrity Super Slam’-basketbalwedstrijd en de Dr. J Celebrity Bowling Classic, om er maar eens een paar te noemen. Er waren seminars voor jongeren van de Atlanta Boys and Girls Club met hulp van de Harlem Globetrotters en seminars in de middelbare scholen Marietta en KIPP Academy Collegiate.

Maar om buiten Atlanta te reiken, werd de boodschap van een drugsvrij leven ook via de media verspreid. NFL-Hall-of-Famer Marshall Faulk ging in de ether (tv en radio) om mensen naar de drugfreeworld.org-website te sturen om meer te weten te komen over de feiten over drugs. Hij verscheen op Fox & Friends, Fox Nation, FNTSY Sports Radio Network en zijn Morning After Show. Hij werd geflankeerd door David Meltzer, CEO van Sports 1 Marketing, die langs de rij van radiostations ging van de Super Bowl en op talrijke radiostations sprak. Hij betuigde zijn steun aan het werk van Drugsvrije Wereld om jongeren de feiten over drugs te geven.

Alles bij elkaar bereikte de Drugsvrije Wereld-boodschap meer dan 14 miljoen mensen via de media, twee jumbotronschermen op trucks die de hele tijd de DFW-video’s vertoonden, 11 evenementen, de verspreiding van boekjes, en displays in winkels.


Filipijnse politieagenten worden onderwezen in de Drugsvrije Wereld-materialen om het drugsgebruik te stoppen voordat het begint.

ONDERNEEM ACTIE
Politieagenten een ruggensteun geven

Politieagenten beloven dat ze de burgers van hun eigen steden en landen beschermen tegen criminaliteit. Veel van die criminaliteit komt voort uit drugsgebruik. Het doel van Drugsvrije Wereld is om mensen voor te lichten over wat drugs doen en om het drugsgebruik te stoppen voordat het begint. Daarom vormt Drugsvrije Wereld een team met politiekorpsen, en voorziet hen met gratis drugsvoorlichtingsmaterialen.

De onderwijsmaterialen van de Feiten over Drugs hebben bewezen een effectieve tool te zijn voor de politie over de hele wereld, van de Filipijnen tot Indonesië, van Duitsland tot Tsjechië, van Canada tot de Verenigde Staten en in Afrika, Australië en Azië. De politie heeft gebruik gemaakt van de materialen om kinderen te bereiken voordat drugs dat doen, waardoor de vraag naar drugs omlaag ging – en drugsgerelateerde criminaliteit minder werd.

Kijk voor een voorbeeld hoe schoolagenten in de Verenigde Staten het Drugsvrije Wereld-leerplan in hun activiteiten integreren, naar nl.scientology.tv/DTessitore.