BEROEPSSPORTERS LEIDEN DE WEG NAAR DRUGSVRIJ ZIJN

(Bovenaan) DFW op het Smush Parker Elite Youth Basketball Camp; (linksonder) Nancy Cartwright en Michael Cooper nodigen kinderen uit de gelofte af te leggen om drugsvrij te zijn; (rechts) Tennis Channel interviewt DFW tijdens het 14e jaarlijkse Desert Smash evenement.

Elite sporters zijn mensen waar jongeren naar luisteren, en nu gebruiken ze die macht om hen aan te moedigen om een gelofte te doen om uit de buurt van drugs te blijven.

Toen kinderen gevraagd werd wie ze het meest bewonderen, antwoordden ze: beroemde sporters. Die stonden op de tweede plaats, na hun ouders. Daarom zijn beroepssporters perfecte partners voor Drugsvrije Wereld. Ze veroveren de harten en geesten van de jeugd. Wat nog belangrijker is, beroepssporters weten dat een gezond leven leiden, een belangrijke factor in hun succes is. Daarom willen ze dat doorgeven aan de volgende generatie van aspirant-sporters, en vele hebben hun eigen non-profit stichtingen, of jongeren kampen. Als ze de Drugsvrije Wereld materialen vinden, is het liefde op het eerste gezicht.

In 2018 begon het allemaal met de NFL (National [American] Football League) Super Bowl 52 die in het bitter koude Minneapolis, Minnesota, gehouden werd. Terwijl de New England Patriots de Philadelphia Eagles bestreden, vochten DFW-vrijwilligers in temperaturen onder het vriespunt en met hevige sneeuwval, om De Feiten over Drugs boekjes te distribueren. Ze bereikten daarmee meer dan 220.000 American Football fans.

Terwijl binnen, Drugsvrije Wereld informatiestands van de partij waren op vele Super Bowl-gerelateerde feesten en evenementen. Waaronder het Wounded Warrior Amputee Football Team liefdadigheidsevenement, het Entrepreneur magazine en het VaynerSports celebrity-evenement, waar Gary Vaynerchuk, directeur van VaynerSports en VaynerMedia, zijn eigen Onderwijspakket bestelde.

Dan was er de modeshow van Off the Field, de vereniging van echtgenotes van NFL-spelers, waar de voorzitter van de vereniging DFW bedankte als een officiële sponsor van het evenement. In de goody bags voor de meer dan 300 aanwezigen van de show zat onder andere de set van DFW-boekjes met alle 14 boekjes, die elk over een andere drug gaan. Op de Drew Rosenhaus Super Bowl Party en daarna op de Leigh Steinberg Party, werd DFW specifiek genoemd door Steinberg, die in zijn 41-jarige carrière meer dan 300 beroepssporters vertegenwoordigde, en er werden 151 DFW-Onderwijspakketten besteld.

De interesse in de DFW-materialen van sporters voor hun stichtingen en humanitaire activiteiten was zo groot, dat DFW een uitnodiging ontving om de NBA (National Basketball Association) All-Star Game bij te wonen in het Staples Center in Los Angeles, Californië. Een team van 70 vrijwilligers deelde meer dan 30.000 boekjes uit aan basketbalfans, terwijl er een informatiestand in de Legends All-Star Lounge stond, waar 77 NBA-spelers, actief en gepensioneerd, en coaches in het totaal 414 Onderwijspakketten bestelden.

Beroepssporters zijn perfecte partners voor Drugsvrije Wereld. Ze veroveren de harten en geesten van de jeugd.

Natuurlijk leidde dit tot nog een uitnodiging. Dit keer voor het liefdadigheids-tennisevenement, de 14e jaarlijkse Desert Smash, die in La Quinta, Californië, gehouden werd. De gastvrouw van het evenement, tennislegende Serena Williams, bezocht de informatiestand, terwijl Lisa Leslie, een voormalige topbasketbalspeelster met vier olympische gouden medailles, een video op haar eigen Facebookpagina zette om de DFW-materialen te promoten. Van het een kwam het ander en om niet alleen huidige en vroegere NFL-spelers te bereiken, maar ook toekomstige NFL-spelers, was er een DFW-informatiestand op het NFL Draft evenement [waar jonge spelers door teams worden gecontracteerd] in Dallas, Texas. Nadat ze het DFW anti-drugsprogramma werd voorgelegd, bestelden NFL-draftees 38 Onderwijspakketten.

Die evenementen zijn slechts de hoogtepunten van een jaar van non-stop sportevenementen en activiteiten voor beroepsspelers. En wat betekent dit allemaal? Het bereiken van de jeugd.

Om je een voorbeeld te geven: Michael “Coop” Cooper, Los Angeles Lakers legende en coach, adopteerde na het vinden van DFW tijdens een evenement, de campagne voor zijn jaarlijkse Coop Camp met 60 kinderen, waar Nancy Cartwright, de stem van Bart Simpson, zich bij hem aansloot. Samen gaven ze een Feiten over Drugs lezing aan ambitieuze jonge sporters en zorgden dat ze een gelofte aflegden om een drugsvrij leven te leiden.


RED JONGE LEVENS

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.