DE ZOMER VEILIG MAKEN VOOR KINDEREN IN PORTLAND

DFW ondersteunt de pogingen van het North Precinct-politiebureau om het Holladay Park veilig te maken.

De kraam van Drugsvrije Wereld Portland op de dag dat het Holladay Park Veiligheidsplan van het North Precinct-politiebureau van start ging.

Omdat ze bezorgd waren over het aantal 112-oproepen van Holladay Park in Portland, Oregon, afgelopen zomer betrok het North Precinct-politiebureau de gemeenschap erbij en zette haar aan om actie te ondernemen. Het resultaat was het 2019 Holladay Park Veiligheidsplan – een samenwerking tussen de stad en de gemeenschap om activiteiten op te zetten om het park veilig en de zomer plezierig te maken voor plaatselijke gezinnen.

Als een officiële deelnemer in het Veiligheidsplan, activeerde de Scientology Kerk Portland vrijwilligers van Drugsvrije Wereld. Ze zetten een kraam op tijdens het ‘Begin van de zomer’-evenement dat in Holladay Park gehouden werd. Door het sponsorschap van de Kerk kon DFW Portland de Feiten over Drugs-materialen beschikbaar stellen – gratis voor zowel omwonenden als agenten – die ontworpen zijn om de vraag naar drugs meteen bij het begin te verlagen door de jeugd te onderwijzen, voordat ze aan drugs beginnen. Minder vraag betekent minder drugsdealers en natuurlijk, minder misdaden.

De politie is zich dagelijks terdege bewust van het verband tussen drugs en misdaad. Drugspreventie is een activiteit waaraan iedereen kan deelnemen om te helpen om in deze dringende kwestie een verschil te maken in zijn eigen gemeenschap. Volgens het VN-Bureau voor drugs- en misdaadbestrijding, kan elke dollar die besteed wordt aan drugspreventie tot tien dollar in toekomstige kosten besparen.

Het doel van de ‘Feiten over Drugs’-campagne is om jongeren te bereiken met feitelijke informatie over wat drugs zijn en wat ze doen, zodat ze hun eigen zelfgedetermineerde beslissingen over het onderwerp kunnen nemen.


WE WILLEN echt VAN JE HOREN

Politieagenten weten dat jongeren die onderwezen zijn over drugs minder geneigd zijn in de toekomst verslaafd te raken en het slechte pad op te gaan.

POLITIEAGENT, ARKANSAS, VS

“De belangrijkste impact die ik zie van het programma, is dat kinderen open gaan staan naar waarom ze geen drugs zouden moeten gebruiken. Er wordt ze niet gezegd: ‘Zeg gewoon nee.’ Het verduidelijkt wat er zou kunnen gebeuren als ze ervoor kiezen om dat pad op te gaan. De materialen maken het zoveel makkelijker om de klas bij de les te betrekken in plaats van te proberen om van de grond af aan te beginnen.”

POLITIECHEF, WISCONSIN, VS

“Deze materialen bieden een breed scala van informatie over de specifieke drugs die we in onze gemeenschap zien. Mijn agenten konden de cursus snel oppakken en het makkelijk geven, en we gebruiken het bij 13- en 14-jarigen.”

AGENT, BRAZILIË

“Jullie materialen zijn middelen om deze zeer gevaarlijke kwestie aan te pakken. Ik heb gemerkt dat de leerlingen erg geïnteresseerd waren in de materialen en de informatie. Als je in overweging neemt dat de gemeenschap waarin ik werk een kansarme gemeenschap is, en vele gezinnen baat hebben bij de verkoop van drugs, toont dit materiaal de kinderen de werkelijke gevaren van drugs. Mijn werk met jullie programma geeft bijzonder veel voldoening omdat ik geloof dat het altijd mogelijk is om met de juiste informatie de richting van iemands leven te veranderen.”

POLITIEAGENT, CANADA

“De materialen maken het makkelijk om drugsgebruik uit te roeien. Ze helpen me om de gemeenschap te laten begrijpen wat de gevolgen van drugs zijn. Deze materialen zijn de oplossing om een einde te maken aan de drugsproblemen in mijn omgeving.”

POLITIEAGENT, ZUID-AFRIKA

“Ik voel me een pro als ik deze materialen gebruik. Ik kan het bewustzijn verhogen en mensen onderwijzen over wat de impact kan zijn van drugs op hun leven. De boekjes zijn erg populair bij zowel leraren als ouders.”


FEITEN

DRUGSGERELATEERDE MISDAAD

Het is onweerlegbaar dat drugsgebruik en criminaliteit met elkaar in verband staan. Hier zijn als voorbeeld Amerikaanse cijfers:

#1

DRUG

die in het lichaam van arrestanten werd aangetroffen was marihuana

$1

BILJOEN

is de geschatte economische impact van drugsgebruik in één jaar voor de VS

18

PROCENT

van alle federale gevangenen in de VS gingen naar de gevangenis voor een misdaad die ze begingen om drugs te krijgen

ELKE

53

MINUTEN

sterft er iemand in een auto-ongeluk waar alcohol bij betrokken is

63

PROCENT

van de gearresteerden had ten tijde van arrestatie ten minste één drug in zijn lichaam


RED JONGE LEVENS

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.