CANADA DAY PARADE STUURT DE FEITEN UIT

Drugsvrije Wereld doet mee met de Canada Day Parade in Cambridge, en deelt De Feiten over Drugs boekjes uit langs de route.

Drugsvrije Wereld Canada sluit zich aan bij de Canada Day Parade om jongeren te vertellen over de feiten over drugs.

Canada Day wordt elk jaar op 1 juli gevierd. Het herdenkt dat in 1867, Canada’s oorspronkelijke provincies één natie werden.

Maar nu bevindt Canada zich midden in zijn eigen drugs- en opiatenverslavingscrisis. En hoewel “schadebeperking” het motto lijkt van diegenen die ermee worstelen, richt Drugsvrije Wereld Canada zich op de vermindering van de vraag. Hun strategie is om jongeren voor te lichten over de feiten over wat drugs zijn en hoe ze een gebruiker schade kunnen berokkenen, zodat ze zelf kunnen beslissen om ze zelfs niet eens uit te proberen.

Daarom was de Canada Day Parade, gezinsvriendelijk en propvol kinderen, een perfecte manier om de boodschap te verspreiden, vooral in Cambridge.

Cambridge ligt op een uur rijden van Toronto, Canada’s grootste stad. Het is een stad waar per inwoner meer mensen aan een overdosis stierven dan in het nabijgelegen Kitchener en Waterloo.

Daarom deden 15 DFW-vrijwilligers mee met de Cambridge Canada Day Parade, met een spandoek waarop stond “De Feiten Over Drugs: wat je niet weet kan je doden”. Ze liepen met andere humanitaire organisaties en families terwijl ze door de straten van Cambridge paradeerden. Ze deelden de hele tijd De Feiten over Drugs boekjes uit aan de meer dan 7000 aanwezigen, en vooral aan jongeren. Na de parade hadden de DFW-vrijwilligers een kraampje met nog meer materialen voor de inwoners, en een springkussen en een barbecue voor gezinnen om deze dag op de juiste manier te vieren.


WE WILLEN ECHT VAN JE HOREN

Dit zeggen schoolagenten, die verantwoordelijk zijn voor veiligheid en voor het terugdringen van criminaliteit, over de Feiten over Drugs.

SCHOOLAGENT, CALIFORNIË, VS

Mensen worden er moe van mij naar mij te luisteren! Mijn favoriete uitspraak, en eentje die ik de hele tijd gebruik, is: “Niemand zegt, ‘Als ik groot ben wil ik een drugsverslaafde zijn’.” Dit zijn de perfecte materialen om uit te delen.

SCHOOLAGENT, ARIZONA, VS

Ik kan de materialen aan kinderen en ouders en leraren geven, en niemand anders heeft zulke materialen. We nemen jullie materialen altijd mee. Jullie hebben je huiswerk gedaan en het staat in de materialen. Toen we eenmaal jullie materialen hadden, gebruikten we niets anders.

SCHOOLAGENT, ARKANSAS, VS

Het belangrijkste resultaat wat ik zie, wanneer ik dit programma gebruik, is dat het de ogen van kinderen opent voor de realiteit van waarom ze geen drugs zouden moeten gebruiken. Er staat niet alleen in wat er zou kunnen gebeuren als ze ervoor kiezen het pad van drugsgebruik op te gaan. De leerlingen krijgen de informatie in de vorm van feiten en horen het van ex-verslaafden. Het maakt het zoveel gemakkelijker om de klas bij de les te betrekken dan als je probeert van de grond af aan te beginnen.

SCHOOLAGENT, TEXAS, VS

De materialen helpen omdat je ze gemakkelijk kunt uitgegeven tijdens outreach-evenementen in scholen, kerken, enz. Het helpt onze gemeenschap door burgers voor te lichten over de gevaren van drugs.

SCHOOLAGENT, NEVADA, VS

Ik geloof dat ik sommige kinderen heb kunnen helpen betere keuzes te maken en geen drugs te gaan gebruiken. Er zijn zoveel kinderen met wie ik in contact kwam die geen idee hadden van de feiten over drugs en die nu de gevaren begrijpen.


FEITEN

KINDEREN OVER DRUGS

Het doel van Drugsvrije Wereld is om kinderen te bereiken voordat drugs dat doen, en dit is waarom:

11%

VAN AL HET ALCOHOL

dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, wordt gedronken door jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud

35%

VAN DE STUDENTEN

in de Europese Unie gaan in een periode van een maand ten minste één keer bingedrinken

35,1%

VAN DE 17-JARIGEN

in Amerika rookte in het afgelopen jaar marihuana

13%

VAN DE MENSEN

die als tieners pot begonnen te roken, werden eraan verslaafd

50%

VAN DE TIENERS

zijn minder geneigd drugs te gebruiken als ze van hun ouders over drugs leerden dan degenen die dat niet leerden


RED JONGE LEVENS

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.