Commissaris van politie prijst
PROGRAMMA VAN DE FEITEN OVER DRUGS

Als hoofd van politie in Babbitt, Minnesota, en ook nog eens als EHBO-er en brandweerman, heeft Chad Loewen levens gered. Hij is een van de agenten in Babbitt die een schriftelijke erkenning kreeg voor het redden van levens. In zijn dubbelrol als hoofd van politie en hoofd van drugsvoorlichting voor de afdeling, zegt hij dat hij nu levens redt met het De Feiten over Drugs programma van de Foundation for a Drug-Free World. Hier volgt een gedeelte uit een brief die hij aan de Foundation heeft geschreven:

“Niemand begrijpt de positieve invloed van een gedegen programma voor drugs­voorlichting beter dan wetsdienaren, maar helaas zitten veel afdelingen met het probleem dat ze hun geld uitgeven aan het bestrijden van drugs-gerelateerde criminaliteit in plaats van aan drugsvoorlichting of-preventie.

“Een simpele zoekopdracht op het Internet leidde me naar de Foundation for a Drug-Free World. Ik was aan het kijken welke andere programma’s voor drugsvoorlichting er beschikbaar waren en ik kreeg het gevoel dat ik de hoofdprijs had gewonnen. Wat ik vond waren namelijk de antwoorden op de door mijn leerlingen meest gestelde vragen. Het De Feiten over Drugs programma leverde boekjes met details over de meest gebruikte drugs en bood voorlichters zoals ik, de materialen die nodig zijn om de deskundige in het klaslokaal te worden, zoals men dat ook van ons verwacht.

Het bleek dat de video’s in mijn klas een uitstekend leermiddel waren. Ze zijn ontzettend goed om de aandacht van de aanwezigen te trekken en die vast te houden. De boekjes over drugs zijn goed geschreven en met de nodige tact samengesteld. Daardoor kan het programma tot buiten het klaslokaal reiken, naar de samenleving waar veel meer mensen kunnen worden bereikt.

De Foundation for a Drug-Free World heeft fantastisch werk geleverd door literatuur met informatie over drugs samen te stellen voor mensen van alle leeftijden. Gecombineerd met up-to-date video’s die zowel jong als oud aanspreken, slaat dit programma de spijker op zijn kop en heeft het de lat voor drugsvoorlichting op z’n allerhoogst gelegd. Vandaag de dag kan geen enkel ander programma voor drugsvoorlichting iets bieden dat ook maar in de buurt komt van wat de Foundation for a Drug-Free World heeft samengesteld.”

– Commissaris van Politie Babbitt, Minnesota


FEITEN EN CIJFERS

De website » drugfreeworld.org ontvangt jaarlijks meer dan 12 miljoen bezoekers, waardoor het één van de best bezochte websites voor drugsvoorlichting en -preventie is.

De Feiten over Drugs Voorlichting op Scholen

Slowakije Lezingen voor 120.799 leerlingen op 2663 scholen
Venezuela lezingen voor 450.000 leerlingen op 1346 scholen
Taiwan Lezingen voor 307.965 leerlingen op 921 scholen


EFFECTIEF DRUGSONDERWIJS REDT LEVENS

Steun de Foundation for a Drug-Free World en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdrage kunnen wij voorlichtingsmaterialen gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw gulle bijdrage helpt ons mensen te voorzien van de feiten die ze nodig hebben om gezonde en drugsvrije levens te leiden.