EEN JUNI OM NOOIT TE VERGETEN – DRUGSVRIJE WERELD NEW YORK LAAT ONS ZIEN HOE HET MOET

Ben Fialkoff (boven, helemaal links), voorzitter van Drugsvrije Wereld New York, tijdens het 11e Jaarlijkse Drug-Free Heroes Awards Gala; Bobby “Zorro” Hunter (boven, helemaal rechts) spreekt voor de Verenigde Naties; en de Harlem Wizards sluiten zich aan bij Drugsvrije Wereld tijdens de Puerto Rico Day Parade (rechtsonder).

De Drugsvrije Wereld afdeling in New York neemt de maand juni stormenderhand met evenementen in de stad, van de Puerto Rico Day Parade, tot de Verenigde Naties, tot een Heroes Awards Gala en meer.

Om te zeggen dat onze New Yorkse Drugsvrije Wereld (DFW) afdeling druk bezig is geweest, is een understatement. Wanneer het Amerikaanse Department of Health and Human Services verklaart dat de opiatenverslavingsepidemie een bedreiging is voor de volksgezondheid, is er geen tijd te verliezen.

Juni 2018 is slechts één voorbeeld van hun onvermoeibare werk. Het begon allemaal met een Drugsvrij Basketbaltoernooi op het Medgar Evers College in Brooklyn, gepresenteerd door Bobby “Zorro” Hunter, voorzitter van de Retired Harlem Globetrotters.

Vervolgens was er het 11e Jaarlijkse Drug-Free Heroes Awards Gala, waar 15 mensen een onderscheiding kregen voor hun toewijding om drugsvoorlichting te geven. Daaronder waren leden van de politie van New York, iemand van de bereden politie van de staat New York, Miss New York en anderen.

Dit werd op de hielen gevolgd door het 2e Jaarlijkse Feiten Over Drugs Concert in het Canarsie Park in Brooklyn. Daaraan namen ook My Time Inc., de Speak Life Tour, de lokale politie van New York en diverse kunstenaars deel.

Op diezelfde dag vond er in de Verenigde Naties de internationale Drug Education, Sports and Cultural Empowerment conferentie op hoog niveau plaats, dat gesponsord werd door de Permanente Vertegenwoordiging van Senegal en de Internationale Mensenrechten Commissie. Tevens spraken generaal Edwin Najera, directeur van DFW Guatemala, functionarissen van de stad New York en andere mensen.

Wanneer het Amerikaanse Department of Health and Human Services verklaart dat de opiatenverslavingsepidemie een bedreiging is voor de volksgezondheid, is er geen tijd te verliezen.

Maar in de stad die nooit slaapt, gingen ze meteen door met een Drugsvrije Wereld praalwagen tijdens de Puerto Rico Day Parade. Ze werden vergezeld door de Harlem Wizards en Miss Manhattan, Michelle Ley. De Wizards voerden basketbaltrucjes uit met het publiek en er werden langs de route 4000 De Feiten Over Drugs boekjes uitgedeeld.

Het laatste evenement werd in de Scientology Kerk New York gehouden. Leden van de Alliance of Chaplains en de Law Enforcement Association kwamen bijeen om plannen te maken hoe verschillende religies samen kunnen werken in de gemeenschap. Omdat drugs iedereen kunnen verstrikken, zijn de Feiten over Drugs materialen een hulpmiddel voor iedereen.


FEITEN

KINDEREN OVER DRUGS

Het doel van Drugsvrije Wereld is om kinderen te bereiken voordat drugs dat doen, en dit is waarom:

11%

VAN AL HET ALCOHOL

dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, wordt gedronken door jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud

35%

VAN DE STUDENTEN

in de Europese Unie gaan in een periode van een maand ten minste één keer bingedrinken

35,1%

VAN DE 17-JARIGEN

in Amerika rookte in het afgelopen jaar marihuana

13%

VAN DE MENSEN

die als tieners pot begonnen te roken, werden eraan verslaafd

50%

VAN DE TIENERS

zijn minder geneigd drugs te gebruiken als ze van hun ouders over drugs leerden dan degenen die dat niet leerden


RED JONGE LEVENS

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.