LERAREN VAN DE STAAT MEXICO GEWAPEND MET TOOLS OM DE FEITEN OVER DRUGS TE ONDERWIJZEN

Docenten in de staat Mexico trainen op het Drugsvrije Wereld Onderwijspakket en keren onmiddellijk terug naar hun klas, en beginnen te leveren.

3000 leraren in de staat Mexico leren het Feiten over Drugs leerplan. Daarna passen ze het direct toe om hun leerlingen de tools te geven om drugsvrij te blijven.

De staat Mexico, één van de 32 staten van het land, heeft het grootste aantal inwoners. De staat, en ook het hele land, zijn het slachtoffer geworden van drugskartels en de daarmee gepaard gaande criminaliteit. Meer dan 200.000 mensen zijn omgekomen of zijn verdwenen sinds de overheid van Mexico in 2006 de oorlog verklaarde aan de georganiseerde misdaad.

En kinderen zitten gevangen in het kruisvuur. Zoals de VN Speciale Rapporteur voor Inheemse Rechten het stelt: “In gebieden die lijden onder de georganiseerde misdaad en de productie en handel in drugs, is de enige keus die jonge mensen hebben om zich aan te sluiten bij deze groeperingen, of om gemarteld te worden, te verdwijnen of gedood te worden”.

Onderwijs vormt de sleutel om het tij van geweld en drugs te keren, dat de jeugd van dit land overspoelt. De president van Drugsvrije Wereld Mexico, Salomon Dabbah en zijn vrouw Lucy, weten dit. Ze gingen aan het werk om dit op te lossen en om alle jongeren te bereiken, te beginnen met de staat Mexico. In maart 2017 hadden ze een ontmoeting met de Onderwijsfaculteit van de staat Mexico. Ze lichtten hen voor over de Feiten over Drugs.

De onderwijsdeskundigen zagen de waarde van de materialen en lanceerden een strategie om de Feiten over Drugs in alle middelbare scholen van de staat te onderwijzen.

De onderwijsdeskundigen zagen de waarde van de materialen en lanceerden een strategie om de Feiten over Drugs in alle middelbare scholen van de staat te onderwijzen.

Tegen september 2017 waren er 3000 leraren getraind om deze materialen te kunnen leveren en waren ze naar hun school teruggekeerd om te beginnen met het onderwijzen van hun meer dan 500.000 studenten. Ze trainden schooldirecteuren, supervisors en ambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, zodat zij op hun beurt nog meer leraren konden trainen.

De respons van leraren was enthousiast, met inbegrip van: “Het meest effectieve wapen tegen drugs is voorlichting. Bedankt voor jullie enorme werk!”

Scholieren hadden hun eigen realisaties, zoals een scholier die opmerkte: “Zelfs als problemen moeilijk zijn, moet je ze oplossen en geen drugs gebruiken waarvan je denkt dat ze zouden kunnen helpen, maar die het alleen maar erger maken”. Een andere scholier vatte de kern van de zaak het volgende samen: “Er is geen reden om high te worden. Als je met drugs wilt stoppen, is het te laat! Open je ogen en doe het gewoon niet. Geniet en haal alles uit je leven.”


FEITEN

OVER EEN DRUGSVRIJE WERELD

We bereiken mensen over de hele wereld met de boodschap om een drugsvrij leven te leiden. Hier zijn de cijfers.

67.871

BESTELLINGEN

voor de Feiten over Drugs materialen alleen al in het afgelopen jaar

191

LANDEN & GEBIEDEN

waar de Drugsvrije Wereld materialen worden gebruikt

15

DUIZEND

De Feiten over Drugs boekjes verspreid in het afgelopen jaar

20

DUIZEND

bezoekers op DrugFreeWorld.org, in een periode van één jaar

8360

EVENEMENTEN

internationaal dit jaar, om het publiek te onderwijzen over de feiten over drugs


RED HET LEVEN VAN JONGEREN

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.