HELP DE JEUGD OP HET RECHTE PAD

Michael DeLeon en zijn Steered Straight team leveren aan jongeren in 47 staten van de VS.

Michael DeLeon en zijn Steered Straight team reizen door Amerika om jongeren de feiten over drugs te vertellen en ze een betere toekomst te geven.

Meer dan 18 jaar lang heeft Michael DeLeon door de Verenigde Staten gereisd, vanuit zijn woonplaats in New Jersey, om jongeren de feiten over drugs te geven. Zijn doel: om jongeren te helpen niet dezelfde fouten te maken die hij maakte, toen hij verslaafd raakte aan cocaïne, aan heroïne, en daarna een gangster werd.

“Ik wil niet dat mijn verleden hun toekomst wordt”, stelt DeLeon. “Ik heb erg veel verkeerde dingen gedaan. Ik heb veel mensen pijn gedaan. Ik heb bijna iedere geschreven wet overtreden en bracht bijna 14 jaar in de gevangenis en in reclasseringscentra door, voor misdaden die ik had begaan en ook voor andere misdaden die ik niet had begaan, maar waar ik wel verantwoordelijk voor was.”

DeLeon richtte in 2000 Steered Straight op, een programma dat zicht richt op kinderen, tieners en jonge volwassenen, om hen te helpen zich bewust worden van hun keuzes in het leven en de gevolgen van hun daden. Hij heeft nu een team van sprekers in de VS. Ze geven een realistische en krachtige boodschap over drugspreventie. Als hij in scholen spreekt, vertelt hij zijn eigen echte verhaal, hij houdt geen enkel gruwelijk detail achter.

“Ik ben door de staat New Jersey gereisd en door het hele land en ik heb een verschil gemaakt in het leven van mensen, door mijn verhaal te delen met de jeugd.

“Dit is de missie van mijn leven geworden. Ik doe het niet voor de loftuitingen. Ik doe het niet voor het respect. Ik doe het omdat ik een nieuw leven heb gekregen van een God die veel van me verwacht”, zei DeLeon.

Als deel van zijn activiteiten heeft hij vier bekroonde documentaires geproduceerd. Zijn eerste video was Kids Are Dying. Daarvoor interviewde hij 137 kinderen in Camden, New Jersey, en Philadelphia, Pennsylvania, die verslaafd waren aan heroïne. Hij ontdekte dat elk van hen toen ze nog minderjarig waren marihuana, sigaretten of e-sigaretten had gerookt, had gedampt en alcohol had dronken voordat ze over waren gegaan op heroïne.

Toen hij in 2012 op zoek was naar informatie over drugs voor zijn dochter, vond hij Drugsvrije Wereld. Hij begon De Feiten over Drugs: Echte Mensen, Echte Verhalen documentaire en de “Ze zeiden/Ze logen” Non-profit Commercials te gebruiken. Hij integreerde De Feiten over Drugs boekjes al snel in zijn dagelijkse seminars op scholen. DeLeon, die zichzelf heeft uitgeroepen tot de grootste fan van Drugsvrije Wereld, tekende een samenwerkingsverband met Drugsvrije Wereld. Als snel stond het DFW logo op de toerbus van DeLeon, waarmee hij van staat tot staat rijdt.

“Ze vertelden me dat de ENIGE reden dat ze kwamen om me te zien, was omdat hun kinderen naar huis waren gekomen en niet meer konden stoppen met praten over mijn bezoek aan hun school.”

Door de seminars van DeLeon gaan mensen praten. Hij legt uit: “In Monmouth County, New Jersey, een welgestelde county, met het tweede hoogste niveau van heroïnegebruik in de staat, kwamen veel ouders naar een avondsessie voor een drugsvrij bewustzijn seminar. Ze vertelden me dat de ENIGE reden dat ze kwamen om me te zien, was omdat hun kinderen naar huis waren gekomen en niet meer konden stoppen met praten over mijn bezoek aan hun school. Ze spraken met hun kinderen over drugs en drinken terwijl je minderjarig bent, gesprekken die ze nooit eerder hadden gehad.

“Ik ontvang honderden e-mails, sociale media berichten en brieven van leerlingen, ouders en leraren over het verschil dat ik maak bij zowel leerlingen als personeelsleden.”

Jongeren die hij in scholen bereikt vertellen hem dat ze zich nu realiseren dat het iedereen kan overkomen om verslaafd te raken en ze delen hun verhalen over hun eigen verslaving of die van een familielid.

Wanneer scholieren hem vertellen dat ze door zijn presentatie niet langer marihuana gaan uitproberen of andere verdovende middelen gaan uitproberen, dan, zegt hij is dat waar het allemaal om draait.

Hij heeft nu meer dan 7 miljoen jongeren bereikt in 47 staten met zijn verhaal en De Feiten Over Drugs video’s, en ook met de distributie van meer dan 290.000 De Feiten over Drugs boekjes. En DeLeon stopt niet, totdat hij weet dat elk kind is bereikt met de boodschap van hoe drugs iemand en iemands leven kunnen ruineren. “Ik wil niet alleen maar één kind beïnvloeden, ik wil ze allemaal beïnvloeden.”


RED HET LEVEN VAN JONGEREN

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.