ITALIAANS GEEN DRUGS, WEL LEVEN-TEAM PAKT DE HEROÏNE-HOOFDSTAD VAN EUROPA AAN

De politie voor de regio Milaan, die een eigen voetbalteam samenstelde om aan de Geen Drugs, Wel Leven-toernooien deel te nemen, poseert hierboven voor een foto voordat ze met een van hun kenmerkende prestatiegerichte spelen begonnen.

Een groep bezorgde ouders neemt het initiatief om een drugsvrij Milaan te creëren. Ze roepen de hulp in van muziekliefhebbers, voetballers, gemeenteambtenaren en politie in hun strijd om een einde maken aan het drugsgebruik in hun stad.

In een stad met de bijnaam heroïne-hoofdstad van Europa, kwam een groep bezorgde ouders bijeen om het Milanese Geen Drugs, Wel Leven-team op te zetten onder toezicht van de Stichting Geen Drugs, Wel Leven.

Ze begonnen met Milaan en omstreken te overstelpen met duizenden De Feiten over Drugs-boekjes.

Vervolgens maakte het team een daverend debuut met een groot massaal concert in de legendarische Milanese disco “Alcatraz”, waar artiesten optraden van opkomende volkszangers tot nationaal bekende komieken. Op een plek die net zo bekendstond om het drugsgebruik van zijn publiek als om zijn internationale artiesten, brachten de ceremoniemeesters van het concert de uit meer dan 600 mensen bestaande menigte ervan op de hoogte dat ze nu deel uitmaakten van een drugsvrije beweging.

Er volgden anti-drugs sportevenementen – alles van tennis tot autocross dat de boodschap meedroeg voor een drugsvrije wereld – tot het team zich richtte op de levensader van de Italianen: voetbal.

Er volgden anti-drugs sportevenementen – alles van tennis tot autocross dat de boodschap meedroeg voor een drugsvrije wereld – tot het team zich richtte op de levensader van de Italianen: voetbal.

Geen Drugs, Wel Leven Milaan stelde een voetbalteam samen en speelde wedstrijden waarin ze in totaal meer dan 20 prijzen won. Ze organiseerde zelf anti-drugs toernooien en het team speelde tegen de plaatselijke en regionale politie, gedetineerden en reclasseringsambtenaren in een nabijgelegen gevangenis, en zelfs tegen leden van de gemeenteraad.

De uitgever van het nationale politietijdschrift L’Impegno, (Inzet), hoorde over De Feiten over Drugs en verzocht dat bij elk van de 10.000 exemplaren die om de twee maanden onder de politie in Italië werden verspreid, één boekje gedaan werd.

Een hoge politiefunctionaris is sindsdien een enthousiast voorstander van De Feiten over Drugs en distribueert boekjes met het nationale politielogo naast die van de Stichting Geen Drugs, Wel Leven. Hij gebruikt ook materialen van het programma in preventielezingen aan studenten in de hele provincie Lombardije.

Door hun meervoudige aanval, heeft het Milanese Geen Drugs, Wel Leven-team meer dan 350.000 Feiten over Drugs-boekjes verspreid, waardoor de realiteit van een drugsvrij woongebied voor hun kinderen met elk boekje dichterbij komt.FEITEN
DE SCHOKKENDE WAARHEID: over Synthetische Drugs

1 op de 9

SCHOLIEREN IN GROEP 12

meldde in 2012 in de VS dat ze in het voorafgaande jaar synthetische cannabinoïden hadden gebruikt.

20%

MEER

nieuwe synthetische psychoactieve producten werden in het afgelopen jaar geïntroduceerd.

1512

MEDISCHE NOODGEVALLEN

in 2015 in verband met Spice. Dat is een toename van 5X sinds 2014.

650

DESIGNER DRUGS

overspoelden Europa in de afgelopen tien jaar.

11.000

EERSTE HULP BEZOEKEN

werden in één jaar tijd in de VS in verband gebracht met synthetische marihuana.WE HEBBEN JE HULP NODIG

Steun de Stichting Geen Drugs, Wel Leven en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door jouw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groeperingen en mensen. Jouw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.