FOUNDATION FOR A DRUG-FREE WORLD LANCEERT ENORME DRUGSPREVENTIE­CAMPAGNE TIJDENS SUPER BOWL LVI

LOS ANGELES, VS
13 februari 2022

Met een sterke stijging in het aantal sterfgevallen door een overdosis in Los Angeles County tijdens de pandemie, werden vrijwilligers van de Foundation for a Drug-Free World gemobiliseerd om tijdens Super Bowl LVI drugsvoorlichtings- en drugspreventie-activiteiten op te zetten.

Drugsgebruik is niet alleen een bedreiging, het is een feit – het is een ander soort pandemie die het hele land en de wereld beïnvloedt. En volgens de Afdeling Gezondheid van LA County steeg het aantal sterfgevallen door een onopzettelijke overdosis drugs met 52 procent in de eerste 10 maanden van de pandemie, vergeleken met dezelfde tijdsperiode het jaar daarvoor. Het grootste aandeel daarin was gerelateerd aan methamfetamine en fentanyl.

Vrijwilligers van Drugsvrije Wereld treden naar buiten met drugsvoorlichtings­materialen.
Vrijwilligers van Drugsvrije Wereld treden naar buiten met drugsvoorlichtings­materialen.
 

Vrijwilligers van de Foundation for a Drug-Free World (Drugsvrije Wereld) uit de hele stad lanceerden een campagne om hun drugsvrij-boodschap te verspreiden naar inwoners en de 150.000 bezoekers die naar de stad kwamen voor de Super Bowl en de bijbehorende activiteiten.

Drugsvrije Wereld brengt haar voorlichtings- en preventiecampagne naar gemeenschappen over de hele wereld om mensen te bereiken met de onverbloemde waarheid over elk van de soorten drugs die doorgaans gebruikt worden.

Vrijwilligers laadden vrachtwagens vol met dozen met drugsvoorlichtingsboekjes die ze later uitdeelden aan winkels, restaurants, hotels en maatschappelijke groeperingen. Ze deelden ook boekjes uit aan vrienden en buren.

gcui_dfw:dfw-news_2022-super-bowl-launch-capt12
Vrijwilligers maken dozen met Feiten over Drugs-boekjes klaar om uit te kunnen delen.
 

Coördinator van de International Foundation for a Drug-Free World, Jessica Hochman, zei: “Verslaving in Los Angeles heeft invloed op zoveel mensen, niet alleen op verslaafden, maar ook op hun familieleden en vrienden. Drugs zijn op de een of andere manier ‘aanvaardbaar’ geworden. Maar ze ruïneren levens. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken met onze op feiten gebaseerde drugsvoorlichting.”