JONGEREN IN DE STAD VAN DE JEUGD OLYMPISCHE WINTERSPELEN BEREIKEN

LAUSANNE, ZWITSERLAND
17 juli 2022

Vrijwilligers van de Foundation for a Drug-Free World Lausanne, Zwitserland, bereiken kinderen met echte getuigenissen.

Als je aan Zwitserland denkt, verwacht je onmiddellijk adembenemende landschappen, economische welvaart, uitstekende chocolade, precisie en een goed georganiseerde maatschappij. Hoewel dit wel waar is, heeft het land toch ook te maken met sociale problemen, en drugs zijn er een van.

Er werd een interactief seminar gegeven aan meer dan 60 leerlingen over de feiten over drugs in Lausanne, Zwitserland.
Er werd een interactief seminar gegeven aan meer dan 60 leerlingen over de feiten over drugs in Lausanne, Zwitserland.
 

Of het nu drugs, medicijnen of alcohol zijn, de cijfers spreken voor zich – een derde van de Zwitserse bevolking heeft toegegeven cannabis te hebben gebruikt, terwijl zo’n 200.000 mensen het regelmatig roken. Wanneer je het over alcohol hebt, kennen een geschatte een op de drie mensen iemand in hun omgeving die alcoholproblemen heeft.

Maar de Foundation for a Drug-Free World Lausanne is vastbesloten om de gemeenschap, en vooral de jongeren, voor te lichten over de gevaren van drugs door ze de tools te geven die ze nodig hebben om geen statistiek te worden.

Vrijwilligers organiseerden een lezing in een school in Lausanne (waar de Jeugd Olympische Winterspelen hebben plaatsgevonden), waar 64 tieners de koude, harde feiten over drugs leerden. Het seminar was erg interactief, met een voormalig drugsgebruiker die daar zijn verhaal vertelde, een vraag-en-antwoord-sessie en een gelegenheid voor leerlingen om over hun zorgen en gedachten over drugs te praten. Aan het einde van de lezing tekenden leerlingen de gelofte om drugsvrij te leven.

Het hoofd opleiding van de school beschreef de presentatie als “een belangrijke en krachtige boodschap”. De Foundation for a Drug-Free World Lausanne brengt deze boodschap naar haar regio en haar gemeenschap en empowert jongeren met kennis zodat ze de juiste keuzes kunnen maken en een gezonder leven kunnen leiden.