SARDINIË BEREIKEN MET EEN DRUGSVRIJ-BOODSCHAP VIA SPORT

ITALIË
26 juni 2019

Drugsvrije Wereld-team Cagliari wint voetbaltoernooi dat drugsvrij leven promoot.
Drugsvrije Wereld-team Cagliari wint voetbaltoernooi dat drugsvrij leven promoot.
 
Om te helpen het drugsgebruik op het eiland een halt toe te roepen, houdt Drugsvrije Wereld Sardinië een jaarlijks drugsvrij-voetbaltoernooi. Dit is het zesde jaar in Cagliari.

Sardinië, het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee, is een Italiaans eiland ten westen van het vasteland van Italië. Met schitterende witte zandstranden, de kloof van Gola di Gorropu, de citadel Il Castello, 7000 nuraghi (torens uit de bronstijd) en nog veel meer, krioelt het in Sardinië van de toeristen. Maar voor de plaatselijke bevolking is het niet alleen maar mooie stranden en zonnige vakanties. Drugs zijn een probleem in Italië en het is niet anders op Sardinië. Er wordt geschreven dat het cocaïnegebruik er hoger is dan het Italiaanse nationale gemiddelde.

Maar Drugsvrije Wereld Sardinië was vastbesloten om het prachtige eiland drugsvrij te laten stralen. Dus lanceerden ze hun Feiten over Drugs-activiteiten. Sindsdien organiseren ze regelmatig evenementen om de Feiten over Drugs-boekjes op het hele eiland uit te delen. Ze gaven winkeliers ook boekjes voor hun klanten en hielden seminars om jongeren te bereiken.

Maar Drugsvrije Wereld Sardinië was vastbesloten om het prachtige eiland drugsvrij te laten stralen. Dus lanceerden ze hun Feiten over Drugs-activiteiten.

Het Drugsvrije Wereld-team weet dat jongeren opkijken naar beroemdheden in de sport en van voetbal houden. Ze organiseren dus al sinds 2014 een mini-voetbaltoernooi ter ere van de Internationale Dag tegen het Misbruik van en Illegale Handel in Drugs van de Verenigde Naties. Hun zesde jaarlijkse toernooi werd in de hoofdstad van Sardinië, Cagliari, gehouden, waaraan vier teams deelnamen.

De gebeurtenis werd mogelijk gemaakt door de steun van Gennaro Longobardi, presentator van de show La Gradinata Sport TV, en de afdeling van MSP Italia in Sardinië, een vereniging zonder winstoogmerk die sporten promoot, en ook door de gastvrijheid van de sportclub Polisportiva Johannes, die het speelveld beschikbaar stelde.

De Feiten over Drugs-boekjes werden aan jong en oud uitgedeeld en de wedstrijd werd op Sardinië 1 TV uitgezonden, waarmee de boodschap om drugsvrij te leven werd gepromoot.

Het Drugsvrije Wereld-voetbalteam won de laatste wedstrijd en versloeg een team van plaatselijke tv-journalisten. Hun overwinning dit jaar was in niet geringe mate te danken aan de deelname van de voormalige profvoetballer Gianni Roccotelli.