DRUGSBEWUSTZIJN ADVERTENTIES GAAN DE ETHER IN

Een nieuwe serie Non-profit commercials van de Foundation voor een Drugsvrije Wereld is door middel van krachtige boodschappen via twaalf nationale kabel tv-stations waaronder VH1, MTV, FUSE, G4 en BET, uitgezonden. De docudrama-achtige advertenties laten zien hoe tieners aan drugsmythes ten prooi vallen en de impact die drugsmisbruik op hun levens heeft.

De levendige presentaties, die mede-geschreven zijn door regisseur Gary Ravenscroft en schrijver Christopher Smith, ontmaskeren vele misvattingen over drugs, waardoor jongeren worden gestimuleerd de waarheid te leren kennen. De 30-seconden video’s verwijzen kijkers naar de website van de Foundation – drugfreeworld.org – waar drugs informatieboekjes online gelezen, gedownload of gratis besteld kunnen worden. De eerste vier van de zestien-delige videoserie werden afgelopen herfst uitgebracht en hebben al Addy en Telly Awards (Advertentie- en Televisieprijzen) gewonnen vanwege uitmuntendheid in creativiteit en productie, alsook voor Beste Non-profit Campagne.

De realistische stijl van de advertenties kan ook als boeiende introductie bij elke drugsonderwijs presentatie dienst doen. “Ze laten zien wat drugs met een persoon kunnen doen en ook met hun vrienden en familie”, zei Ravenscroft. “Wij hebben ons best gedaan om echt tot de jeugd door te laten dringen dat ze werkelijke informatie over drugs nodig hebben en dan op een manier dat zij het gevoel hebben dat het met hun leven te maken heeft.”

Ze moeten zich ervan bewust worden dat de gevaren van drugs ernstig zijn en dat dit niet alleen voor straatdrugs geldt. Omdat veel jongeren geloven dat medicijnen “veilig” zijn, is misbruik van deze middelen in opmars. Een recent gepubliceerde studie van de Universiteit van Californië San Diego onthulde dat het percentage doden ten gevolge van misbruik van voorgeschreven en niet-voorgeschreven medicijnen de afgelopen twintig jaar met wel 3200 procent is toegenomen. Daarom zijn de drugseducatie en preventieprogramma's van de Foundation ook van toepassing ingeval van medicijnmisbruik.

 

Om er meer over aan de weet te komen, bestel dan een GRATIS Feiten over Drugs Actiepakket