GAST-COLUMN
Effectieve voorlichting op een belangrijke aanvoerlijn van drugs

John Redman is Algemeen Directeur van de Community Alliances for Drug-Free Youth gevestigd in San Diego.

De missie van de Community Alliances for Drug-Free Youth (CADFY) is om veilige en drugsvrije gemeenschappen te bevorderen. We doen dit bij wijze van steun aan de National Drug Control Strategy, die wordt geleid vanuit de Office of National Drug Control Policy van de President.

Onze benadering op drie fronten om het drugsgebruik terug te dringen, is als volgt:

  1. onderscheppen – het tegenhouden van de stroom drugs die ons land binnenkomt en in onze wijken terechtkomt;
  2. behandelen – het genezen van degenen die lijden onder drugsgebruik, en
  3. voorkomen – ervoor zorgen dat geen enkel kind ooit nog dat duistere pad van drugsgebruik inslaat. Preventie via voorlichting ligt mij het meest na aan het hart en in dat opzicht is het een voorrecht om te mogen samenwerken met de Foundation for a Drug-Free World. Hun materialen zijn de beste die ik ooit heb gezien.

Uiteindelijk komt het drugsprobleem er in iedere gemeenschap op neer, dat elk kind iedere dag die ene beslissing neemt: “Ga ik drugs gebruiken?” In het hele land krijgen onze kinderen dagelijks met deze uitdaging te maken en volgens mij is het onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ze deze vraag voor zichzelf kunnen beantwoorden.

Als ouders, leraren, geestelijken, vrienden, coaches of wetsdienaren kunnen we allemaal voor een verschil zorgen. Wat betreft preventie is het, over het algemeen, onze grootste uitdaging om effectief tegenwicht te bieden aan de propaganda die jongeren onder druk zet om drugsgebruik te accepteren als een manier van leven. De eenvoudigste oplossing is om de vraag naar drugs terug te dringen – maar hoe doen we dat met miljoenen kinderen?

Dus onze kans op succes neemt exponentieel toe wanneer we jongeren kunnen voorzien van werkelijk te begrijpen feiten over de lichamelijke en psychologische schade van drugs en het effect dat deze hebben op hun leven. Daarom is het programma De Feiten over Drugs niet langer slechts een noodzaak voor onze gemeenschappen; het is nu een verplichting.

We hebben de afgelopen jaren zo ontzettend duidelijk kunnen zien dat wat er in de Verenigde Staten gebeurt, invloed heeft op Mexico en dat wat er in Mexico gebeurt, invloed heeft op de Verenigde Staten. In Mexico zijn gezinnen en ambtenaren al even betrokken bij het doen van alles wat nodig is om een eind te maken aan drugssmokkel en het onmetelijke geweld van de kartels, dat steeds grotere vormen lijkt aan te nemen – net wanneer we denken dat we het ergste hebben gehad. Het is niet zo, dat kinderen tegenwoordig alleen maar drugs gebruiken; ze worden van school weggerukt en van hun jeugd beroofd. Ze slaan zelfs de bendes over en gaan direct de kartels in.

Daarom heeft CADFY de Bi-National Exchange in het leven geroepen, een bilateraal initiatief om het drugsgebruik terug te dringen langs de grens tussen Californië en Mexico – de zone waarin het zwaarste drugsverkeer van de Verenigde Staten plaatsvindt. Door samen te werken met de Foundation for a Drug-Free World en andere partners toegewijd aan het voorlichten van de wereld over de gevaren van drugs, kunnen we langs de grenzen een veiligere samenleving voor alle betrokkenen tot stand brengen.FOUNDATION FOR A DRUG-FREE WORLD
gedenkt de Internationale Dag tegen Drugs

Voor 26 juni 2014, de Internationale Dag tegen Drugs en Illegale Handel van de Verenigde Naties, organiseerde de Foundation for a Drug-Free World meer dan 200 evenementen om mensen bewuster te maken van de gevaren van drugs, waarbij ze in 28 landen over de gehele wereld voorlichtingsmaterialen van De Feiten over Drugs verspreidde en daarmee de antidrugs-boodschap aan zo’n 250.000 mensen overbracht.

Het belangrijkste evenement van de Foundation werd gehouden in de zalen van het Congres van de Verenigde Staten op Capitol Hill, waarbij men Congresleden en ambtenaren van de Drug Enforcement Administration trok.

Evenementen van Drug-Free World werden ook op andere plaatsen in de wereld gehouden:

» Europa/Midden-Oosten
Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Israël, Italië, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk

» Afrika
Algerije, Kenia, Lesotho, Zuid-Afrika, Zimbabwe

» Azië
Japan, Taiwan

» Australië
Australië, Nieuw-Zeeland

» Noord-Amerika
Verenigde Staten, Canada, Mexico

» Zuid-Amerika
Costa Rica, VenezuelaEFFECTIEF DRUGSONDERWIJS REDT LEVENS

Steun de Foundation for a Drug-Free World en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdrage kunnen wij voorlichtingsmaterialen gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw gulle bijdrage helpt ons mensen te voorzien van de feiten die ze nodig hebben om gezonde en drugsvrije levens te leiden.