FOUNDATION LANCEERT WERELDWIJDE AANVAL OP DRUGS

De Foundation for a Drug-Free World heeft een massale informatiecampagne gelanceerd met gratis onderwijsmaterialen die in de VS, Canada, Mexico en een tiental Europese landen naar zo’n 80.000 onderwijzers, politiemensen, gezondheidszorg professionals, private en publieke instanties werden gestuurd. Als onderdeel van de campagne zullen in grote Amerikaanse steden ook billboards geplaatst worden, met inbegrip van Times Square in New York, alsook in verscheidene Europese steden.

“Ons doel is om diegenen van materialen te voorzien die effectieve gereedschappen het hardst nodig hebben en om drugsexperimenten en misbruik te stoppen voordat het een gewoonte wordt en levens verwoest”, zei Pascal Cottier, een directeur van de Foundation. “Als de jeugd door kennis sterker in zijn schoenen staat over wat drugs zijn en wat ze doen, dan kunnen ze er geïnformeerde, intelligente beslissingen over nemen.”

Het Kantoor van Nationaal Drugs Controle Beleid van de VS schat de jaarlijkse schade door drugsmisbruik in Amerika op $180,9 miljard. Door een door het Nationale Centrum voor Verslaving en Drugsmisbruik nieuw gelanceerde Terug naar School enquête werd vastgesteld dat 11 miljoen Amerikaanse middelbare schoolstudenten (80 procent) en vijf miljoen middelbare schoolstudenten (44 procent) persoonlijk getuige zijn geweest van illegaal drugsgebruik, het dealen in of het in bezit hebben van drugs, of van studenten die dronken of high op school zaten.

Studies tonen ook aan dat als een jongere de 21-jarige leeftijd bereikt zonder illegale drugs te hebben gebruikt, het dan onwaarschijnlijk is dat hij/zij dat ooit zal doen.

“Drugsmisbruik kan worden voorkomen door de jeugd op tijd te bereiken met wat ze moeten weten, zodat ze niet misleid of voor de gek gehouden kunnen worden en drugs gaan gebruiken”, aldus Cottier.

 

Om er meer over aan de weet te komen, bestel dan een GRATIS Feiten over Drugs Actiepakket