Menu background image
Crystal Meth

DE FEITEN OVER DRUGS

De échte oplossing is het verkrijgen van de feiten over drugs en om helemaal niet aan drugs te beginnen.
Drugs zijn in feite vergif. Hoeveel men ervan gebuikt, bepaalt het effect ervan.

Een kleine hoeveelheid werkt als een oppeppend middel (het versnelt je). Een grotere hoeveelheid werkt als een kalmerend middel (het vertraagt je). Een nog grotere hoeveelheid vergiftigt je kan eraan dood gaan.

Dat geldt voor elke drug. Het verschil zit in de hoeveelheid die nodig is om het effect te bereiken.

Maar veel drugs hebben nog een effect: ze hebben direct invloed op het verstand. Ze kunnen de waarnemingen van de gebruiker van wat er om hem of haar heen gebeurt vervormen. Het gevolg hiervan is dat de handelingen van de persoon vreemd, irrationeel, ongepast en zelfs destructief kunnen zijn.

Drugs blokkeren alle gevoelens, zowel de gewenste als de ongewenste. Dus, hoewel drugs op korte termijn kunnen helpen bij het verlichten van pijn, vernietigen ze ook de vermogens van een persoon, zoals bijvoorbeeld het reactie- en denkvermogen.

Medicijnen zijn drugs die bedoeld zijn om iets van de werking van je lichaam te versnellen, vertragen of te veranderen om zo te proberen het beter te laten werken. Soms kan dat nodig zijn. Maar het zijn nog steeds drugs: ze werken als oppeppend of verdovend middel en van een teveel kan je doodgaan. Dus wanneer je medicijnen niet gebruikt zoals ze gebruikt horen te worden, kunnen ze net zo gevaarlijk zijn als drugs.

De oplossing hiervoor is het onder ogen zien van de feiten en het überhaupt niet beginnen aan drugs.

Waarom nemen mensen drugs?

Mensen nemen drugs omdat ze iets willen veranderen in hun leven.

Hier volgen een paar van de redenen die jongeren voor hun drugsgebruik gegeven hebben:

  • Erbij willen horen
  • Om ergens aan te ontsnappen of om te ontspannen
  • Ze vervelen zich
  • Om zich ouder voor te doen
  • Opstandigheid
  • Om te experimenteren

Ze denken dat drugs een oplossing zijn. Maar uiteindelijk worden de drugs het probleem.

Hoe moeilijk het ook is om je problemen onder ogen te zien, de gevolgen van drugs zijn altijd groter dan het probleem dat je ermee probeert op te lossen. De oplossing hiervoor is het onder ogen zien de van feiten en überhaupt niet te beginnen aan drugs.

VERZEKER JE ERVAN DAT ANDEREN DE FEITEN KRIJGEN

Deze pagina's van drugfreeworld.org zijn gebaseerd op de inhoud van onze dertien, gemakkelijk leesbare boekjes in de De feiten over drugs serie.

Deze boekjes zijn gratis en kunnen als serie op per stuk worden besteld. Je kunt ze aan vrienden, familie en anderen geven, die de feiten zouden moeten kennen die erin staan.

 

Verwijs anderen naar deze website.

Klik hier om een GRATIS De feiten over drugs Actiepakket te bestellen.
Om de verwijzingen naarDe Feiten over crystal meth te zien klik hier