3.5 Lees het boekje

Lees: Hoe Methamfetamine het leven van mensen beïnvloedt

HOE METHAMFETAMINE HET LEVEN VAN MENSEN BEÏNVLOEDT

Wanneer mensen methamfetamine gebruiken, neemt het in verschillende mate hun leven over. Er zijn drie categorieën.
INFREQUENT METH GEBRUIK:
Infrequente gebruikers slikken of snuiven methamfetaminen. Ze willen de extra stimulans die methamfetamine levert zodat ze lang genoeg wakker blijven om een klus of werk af te maken of ze willen het eetlustonderdrukkende effect ervan om gewicht te verliezen. Ze zijn één stap verwijderd van de categorie van “binge” (ongecontroleerd gebruik van drugs) gebruikers.
BINGE METH GEBRUIK:
Binge gebruikers roken methamfetamine of injecteren het met een naald. Dit stelt ze in staat een meer intense dosis van de drug op te nemen en ze ervaren een sterkere “rush” die psychologisch verslavend is. Zij staan op het randje om met een hoge frequentie te gaan gebruiken.
METH VEELGEBRUIKERS:
De veelgebruikers zijn degenen die verslaafd zijn, vaak “speed freaks” genoemd. Hun hele bestaan is gericht op het voorkomen van de instorting, die pijnlijke afknapper nadat ze high zijn geweest. Om de gewenste “roes” van de drug te bereiken, moeten ze er steeds meer van gebruiken. Maar zoals bij andere drugs, is iedere volgende meth high, minder “high” dan de voorgaande; wat meth-verslaafden in een donkere en dodelijke spiraal van verslaving drijft.