In Seattle, Washington, werkt de Foundation for a Drug-Free World (de moeder organisatie van Geen Drugs wel Leven) samen met gemeenschappen om drugsgebruik uit te roeien. Het uitdelen van boekjes helpt de ouders om hun kinderen te informeren, dit is een succesvolle manier omdat drugspreventie thuis begint.

HET AAN DE MAN BRENGEN VAN DE FEITEN OVER DRUGS

Het op straat uitdelen van boekjes voor het informeren over drugs bereikt jong en oud in het centrum van Londen.

Wanneer je “De feiten over drugs” aan de man wilt brengen, is het belangrijk om de materialen van het programma te verspreiden – de boekjes en de pamfletten. Elke week in steden over de hele wereld worden scholen en jongerengroepen geholpen door de serie: "De Feiten over Drugs" die uit dertien boekjes bestaat die ze naar hun leefomgeving kunnen uitsturen.

Het eerste boekje beschrijft uitvoerig alle drugs, wat hun werking is en wat ze uithalen met het verstand en het lichaam. Vervolgens komt er een boekje voor iedere drug die je maar verkiest. Elk boekje bevat uitsluitend de nuchtere feiten zonder dat er zedenpreken in staan. Bezorgde bedrijven en overheden helpen de distributie op wereldwijde schaal te sponsoren.

Er zijn in 20 talen boekjes rondgedeeld waarin de fabels over drugs worden vervangen door feiten. Dat vindt plaats op straten en pleinen en de boekjes worden persoonlijk overhandigd. Tot nu toe, zijn er meer dan 26 miljoen boekjes uitgedeeld van New York tot Taiwan en van Australië tot Italië.