Menu background image
LSD

WAT IS EEN HALLUCINOGEEN?

Hallucinogenen zijn drugs die hallucinaties veroorzaken. Gebruikers ervan zien beelden, horen geluiden en voelen sensaties die erg werkelijk lijken maar er niet zijn. Sommige hallucinogenen produceren ook plotselinge en onvoorspelbare veranderingen in de gemoedstoestand van hen die ze gebruiken.

Bron van de afbeeldingen: DEA


Op 16-jarige leeftijd maakte ik voor het eerst kennis met een drug waar ik drie jaar lang aan verslaafd bleef – LSD. Ik was me niet bewust van het feit dat LSD de sterkst werkende hallucinogene drug is die de mens kent.

Ik kreeg de drug op een klein stukje papier dat niet groter was dan de top van mijn wijsvinger en dat een postzegel werd genoemd. Een kwartier nadat ik het papiertje op mijn tong had gelegd, werd mijn hele lichaam heet en begon ik te zweten.

Enkele van de andere reacties die ik kreeg toen ik de drug gebruikte, waren verwijde pupillen, misselijkheid en ‘kippenvel’. Terwijl ik high was van de LSD vond er een enorme vervorming plaats, zowel in mijn verstand als in mijn lichaam. De visuele veranderingen, samen met de extreme veranderingen in stemming, waren net een soort vreemde, beangstigende reis, waarbij ik het gevoel had dat ik geen controle meer had over mijn verstand en mijn lichaam.” – EdithGEBRUIKTE BENAMINGEN

LSD acid battery acid boomers porties dots golden dragon hippie loony toons Lucy in the Sky with Diamonds microdot Postzegeltje Superman zen