3.12 Lees het boekje

Lees: De Feiten over Drugs

De Feiten over Drugs

Het enige antwoord hierop is zorgen dat je de feiten kent en om te beginnen al geen drugs te nemen.

Het aantal drugs dat beschikbaar is blijft groeien. Omdat er geen officiële controle is over de vervaardiging van straatdrugs, is het heel moeilijk te weten wat er in zit, hoe giftig ze zijn en welke effecten ze kunnen hebben op het lichaam.

Drugs zijn in feite vergiften. Naast hun lichamelijke gevolgen hebben veel drugs nog een ander risico: ze hebben direct invloed op het bewustzijn. Ze kunnen de waarnemingen van de gebruiker van wat er om hem of haar heen gebeurt, vervormen. Het gevolg hiervan is dat de acties van de persoon vreemd, irrationeel, ongepast en zelfs destructief kunnen zijn.

Drugs blokkeren alle gevoelens, zowel de gewenste als ongewenste. Dus hoewel drugs op korte termijn hulp bieden bij het verlichten van pijn, schakelen ze ook de bekwaamheid en de alertheid uit, en vertroebelen ze iemands denken.

Medicijnen zijn in feite drugs die bedoeld zijn om iets in de werking van je lichaam te veranderen in een poging het beter te laten werken. Soms zijn ze nodig, maar het zijn nog steeds drugs: ze werken als oppeppend of verdovend middel en van een teveel ervan ga je dood. Dus als je medicijnen niet gebruikt zoals je ze hoort te gebruiken, kunnen ze net zo gevaarlijk zijn als illegale drugs.

WAAROM GEBRUIKEN MENSEN DRUGS?

Mensen nemen drugs omdat ze iets willen veranderen in hun leven.

Hier volgen een paar redenen die jongeren voor hun drugsgebruik hebben gegeven:

  • Erbij willen horen
  • Om ergens aan te ontsnappen of te kunnen ontspannen
  • Om verveling tegen te gaan
  • Om zich “volwassen” voor te doen
  • Opstandigheid
  • Om te experimenteren

Ze denken dat drugs een oplossing zijn. Maar uiteindelijk worden de drugs het probleem.

Hoe moeilijk het ook voor iemand is om zijn probleem of problemen onder ogen te zien, de gevolgen van drugs zijn altijd erger dan het probleem dat men ermee probeert op te lossen. Het enige antwoord hierop is zorgen dat je de feiten kent en om te beginnen al geen drugs te nemen.

ZORG ERVOOR DAT ANDEREN DE FEITEN OOK KRIJGEN

Deze pagina’s van drugfreeworld.org zijn gebaseerd op een reeks publicaties die feiten verschaffen over marihuana, alcohol, synthetische drugs, XTC, cocaïne, crack-cocaïne, crystal meth en methamfetamine, LSD, inhaleringsmiddelen, heroïne, misbruik van voorgeschreven medicijnen, pijnstillers en Ritalin. Als je de feiten over drugs kent, zul je in staat zijn over drugs een weloverwogen beslissing te nemen.

Verwijs anderen naar deze website.

Klik hier om je GRATIS De feiten over Synthetische Drugs boekje te bestellen.
Voor de bronverwijzingen over De Feiten over Synthetische Drugs klik hier