3.4 Lees het boekje

Lees: Internationale statistieken

INTERNATIONALE STATISTIEKEN

LSD is de sterkst hallucinerende, stemmingsveranderende drug. LSD is 100 maal krachtiger dan hallucinerende paddestoelen.

In Europa heeft 4,2% van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar op zijn minst één keer LSD gebruikt. Uit enquêtes bleek dat het percentage mensen in deze leeftijdsgroep die in het afgelopen jaar LSD had gebruikt, in zeven landen meer dan 1% was.(Bulgarije, Tsjechië, Estland, Italië, Letland, Hongarije en Polen)

Sinds 1975 hebben onderzoekers in de VS, ondersteund door het Amerikaanse Nationale Instituut voor Drugsgebruik, bijna 17.000 eindexamenkandidaten van de middelbare school geënquêteerd, om trends in drugsgebruik te bepalen en om achter de ideeën en overtuigingen van leerlingen over het gebruik van verdovende middelen te komen. Tussen 1975 en 1997 werd LSD in 1986 het minst gebruikt. In dat jaar heeft 'slechts' 7,2% van de middelbare schoolverlaters aangegeven dat ze minstens één keer in hun leven LSD had gebruikt.

Het percentage eindexamen-scholieren dat zei dat ze in het jaar daarvoor LSD had gebruikt, verdubbelde zich van een lage 4,4% in 1985 tot 8,4% in 1997. In 1997 had 13,6% van de eindexamenkandidaten op zijn minst één keer in hun leven geëxperimenteerd met LSD.

Een studie, die in januari 2008 werd gepubliceerd, toonde aan dat ongeveer 3,1 miljoen mensen in de VS in de leeftijd van 12 tot 25 LSD gebruikt heeft.

LSD is 4000 maal sterker dan mescaline.

“Ik begon in stripclubs en casino’s rond te hangen en had veel wisselende seksuele contacten, ik bezocht bordeel na bordeel en maakte al spoedig kennis met andere drugs.

In de tussentijd had ik mijn hele erfenis erdoor gejaagd en moest ik naar een 'crack house' verhuizen, waar ik een jaar lang woonde en mensen zag sterven; ik raakte mijn zaak kwijt en ging stelen.

In november 2003 werd ik gearresteerd voor een poging tot autodiefstal en ging de gevangenis in.

Ik had iedereen die van mij hield pijn gedaan en ik ben ze kwijtgeraakt, ik werd door hen verstoten.

Uiteindelijk werd ik dakloos en kwam op straat terecht. Ik sliep in een kartonnen doos bij het station. Ik moest bedelen en vechten om mijn volgende maaltijd bij elkaar te schrapen.” – Fred