3.1 Lees het boekje

Lees: Hoe ziet Heroïne eruit?

HOE ZIET HEROÏNE ERUIT?

Bron van de afbeeldingen: istock.com/Stephanie Horrocks

In haar zuiverste vorm is heroïne een fijn, wit poeder. Maar vaker is het roze-grijs, bruin of zwart van kleur. De verkleuring komt van de toevoegingen die gebruikt worden om de heroïne te verdunnen; dat kunnen onder meer suiker, cafeïne of andere stoffen zijn. Heroïne die je op straat kunt kopen wordt soms “versneden” met strychnine1 of andere vergiften. De verschillende toevoegingen lossen niet helemaal op en wanneer ze in het lichaam worden geïnjecteerd, kunnen ze de bloedvaten die naar de longen, de nieren of het hart leiden, verstoppen. Dit alleen al kan tot infectie of afbraak van vitale organen leiden.

De gebruiker die heroïne op straat koopt, weet nooit precies hoe sterk de drug in dat bepaalde zakje is. Gebruikers lopen dus voortdurend het gevaar van een overdosis.

Heroïne kan geïnjecteerd, gerookt of gesnoven worden. De eerste keer dat de drug wordt gebruikt, creëert deze een gevoel van high zijn. Iemand kan zich extrovert voelen, zich in staat voelen om gemakkelijk met anderen te communiceren en misschien een gevoel ervaren van verhoogde seksuele beleving – maar dat duurt niet lang.

Heroïne is zeer verslavend en de ontwenning is ontzettend pijnlijk. De drug breekt snel het afweersysteem af en iemand wordt ziekelijk, raakt uitgemergeld en gaat uiteindelijk dood.

  1. 1. een middel dat wordt gebruikt als rattengif, dat wilde compulsies teweegbrengt en dodelijk is.

GEBRUIKTE BENAMINGEN

HEROÏNE: Big H Brown Sugar H Hell Dust Horse Junk Smack Dope