3.6 Lees het boekje

Lees: Wat dealers je proberen wijs te maken

WAT DEALERS JE ZULLEN VERTELLEN

Bij een enquête onder jongeren waarbij werd gevraagd waarom ze ooit met drugs waren begonnen, antwoordde 55% dat ze het deden onder invloed van hun vrienden. Ze wilden cool en populair zijn. Dealers weten dit.

Ze zullen zich als vriend gedragen en zullen je aanbieden om je te “helpen” met “iets om je beter te voelen”. De drugs zullen ervoor zorgen dat “je erbij hoort” of “je cool maken”.

Drugdealers, gemotiveerd door de winst die ze maken, zullen alles zeggen om ervoor te zorgen dat jij hun drugs koopt. Ze zullen zeggen dat “cocaïne je leven één groot feest zal maken”.

Het kan ze niet schelen als de drugs je leven kapot maken, zo lang zij maar betaald worden. Zij zijn alleen geïnteresseerd in geld. Voormalige drugsdealers hebben toegegeven dat ze hun kopers zagen als “pionnen in een schaakspel”.

Krijg de feiten over drugs. Neem je eigen beslissingen.

“Met cocaïne, ben je als een mot die vast gekleefd zit aan een lamp. Het trekt je steeds sterker aan en je kunt het niet stoppen. Het is niet fysiek. Het zit in je hoofd. Hoe meer je het hebt, hoe meer je het neemt. Ik heb het om de tien minuten bij mezelf geïnjecteerd. Ik leende zelfs geld van de bank om het te kopen. Op een dag raakte ik werkeloos. Het was erger. Ik was de hele tijd bezig om mezelf te injecteren. Het maakte me krankzinnig. Ik wist het, maar ik ging er toch mee door. Ik werd een totale mislukkeling”. —Marilyn