3.3 Lees het boekje

Lees: Wat is comazuipen?

WAT IS COMAZUIPEN?

Bron van de afbeeldingen (midden): Nightwatching

Comazuipen is het drinken van veel alcohol achter elkaar, vijf of meer drankjes snel achter elkaar voor een man of vier of meer drankjes achter elkaar voor een vrouw.

Ongeveer 90% van de alcohol die door jongeren onder de 21 in de Verenigde Staten wordt gedronken is in de vorm van comazuipen.

“Ik ben aan het comazuipen bij elke kans die ik krijg en om eerlijk te zijn vind ik het walgelijk van mezelf, maar ik kan mezelf niet onder controle houden… Wanneer ik teveel drink of bepaalde dranken drink, raak ik buiten adem en krijg ik vlekken over mijn hele lichaam, maar ik blijf drinken tot ik zo uitgeput ben dat ik in slaap val… Ik weet niet zeker of ik sterk genoeg ben om te stoppen met deze onzin.” —Allen

Toen ik rond de vijfentwintig was was ik verslaafd aan het drinken.

Het belangrijkste waar ik aan dacht was aan drinken, al het andere kwam op de tweede plaats.

Ik begon me te realiseren dat wanneer ik niets te drinken had, ik een gevoel van paniek kreeg en begon te trillen.

Wanneer ik het zonder drank moest stellen, begon ik te trillen en te zweten. Ik kon niet langer dan een paar uur zonder alcohol.” —Paul

In het afgelopen jaar ben ik dronken naar mijn werk gegaan, heb ik black-outs in clubs en cafés gehad en kon ik me niet herinneren hoe ik thuis kwam. Ik kon me zelfs niet meer herinneren dat ik met iemand naar bed was geweest tot we elkaar de volgende ochtend tegen het lijf liepen.

Doordat ik met mijn drankgebruik mijn partner zoveel pijn deed, heb ik twee relaties vernietigd , maar ik vond drinken belangrijker.

Mijn familie heeft zoveel verdriet omdat hun dochter zich zonder aanwijsbare reden de dood injaagt.” —Jamie