DE WARE FEITEN OVER DMT

De effecten van ’s werelds krachtigste psychedelische drug – dimethyltryptamine – DMT.

DMT komt voor als een kristallijnen substantie die vaak wordt geïnhaleerd (boven) en ook in ayahuasca-brouwsels, gemaakt van de bladeren en stengels van een tropische klimplant (onder).

Dimethyltryptamine of DMT, een krachtige psychedelische drug, heeft vele namen: de Spirit Molecule, Elf Spice, Dimitri, Fantasia, Businessman Trip, Businessmans Special en “45 minuten durende psychose”. Het is een kristallijnen poeder dat uit planten wordt gemaakt die in Mexico, Zuid-Amerika en in Azië voorkomen. Het wordt meestal geïnhaleerd en reacties duren 5 tot 45 minuten. Maar in brouwsels zoals de Zuid-Amerikaanse drank ayahuasca, kunnen reacties wel drie tot vier uur duren.

DMT kan visuele en auditieve hallucinaties veroorzaken, en ook euforie, verwijde pupillen, verhoogde hartslag en bloeddruk, duizeligheid, coördinatieproblemen, misselijkheid, angsten en paranoia. Hoge doseringen kunnen leiden tot coma en serotoninevergiftiging, met symptomen van onrust, stijfheid van de spieren, migraine, koude rillingen, diarree en koorts. Dit kan zelfs leiden tot beroertes, onregelmatige hartslag, bewusteloosheid en de dood.

Enkele gebruikers die het lang gebruikten, ervaren maanden of jaren na gebruik flashbacks en kunnen een drugsgerelateerde psychose krijgen, waaronder gemoedsveranderingen, verwarde gedachten en paranoia.

DMT bestaat al honderden jaren, maar werd in de jaren 80 en 90 populair gemaakt door Terence McKenna en Rick Strassman, die DMT: The Spirit Molecule schreef. McKenna stierf aan hersenkanker en ook al werd het door zijn artsen ontkend, was hijzelf bang dat het was veroorzaakt door zijn langdurige gebruik van psychedelica en marihuana.


WE WILLEN echt VAN JE HOREN

Onderwijsdeskundigen van over de hele wereld die de gratis Feiten over Drugs materialen implementeren om het drugsgebruik terug te dringen, drukken hun dank uit.

VICERECTOR HUMAN RESOURCES, NATIONALE ACADEMIE VAN DE STAATSGRENSWACHTDIENST, OEKRAÏNE

“Hartelijk dank voor de onderwijsmaterialen die u ons heeft gestuurd. Het spreekt voor zich dat ze ons zullen helpen om de effectiviteit van ons educatieve proces te vergroten om te zorgen dat onze leerlingen gezonde en drugsvrije levens leiden. Het Feiten over Drugs Onderwijspakket is goed voorbereid en goed georganiseerd.”

ONDERWIJSPERSONEELSLID, MINNESOTA, VS

“Ik gebruik de blauwe doosjes met alle boekjes erin. In de klas gaan we vaak door alle boekjes heen. Ik gebruik ze veel in het onderwijs en in mijn praktijk. Mag ik er nog 20–25 meer?”

LERAAR, WEST-KAAP, ZUID-AFRIKA

“De cursus was een fantastische gelegenheid voor studenten om zich bezig te houden met het thema van drugs en om over hun effecten en gevolgen te leren. We waarderen echt het feit dat de boekjes zelfs toegesneden waren op Zuid-Afrika.”

ONDERWIJZER, DRUGSVOORLICHTING NGO, RUSLAND

“We hebben uw materialen ontvangen, en ze hebben ons in ons werk geholpen. Wij zijn verheugd en trots op deze samenwerking. Dit zijn de enige materialen die onze kinderen interesseren. Dank u wel!”

LERAAR GEZONDHEIDSZORG, ARKANSAS, VS

“Ja, ik kreeg de boekjessets. Ik geef gezondheidslessen op twee verschillende campussen. De school zegt dat mijn lessen een enorme impact hebben op de campus. De impact nam toe toen ik het Drugsvrije Wereld programma in mijn lessen begon op te nemen. Mijn nieuwe studenten vragen ernaar en willen weten wat de kleine blauwe doosjes zijn die ik uitreik.”


FEITEN

PSYCHEDELICUMS: DE FEITEN

Psychedelische middelen zijn onder andere DMT, LSD, PCP, mescaline en psilocybin. Hier zijn de feiten:

1 tot 7

PROCENT

van de 15- en 16-jarige scholieren in 24 landen in de Europese Unie en in Noorwegen hebben hallucinerende paddenstoelen gebruikt

4,2

PROCENT

van de Europeanen tussen 15 en 24 jaar hebben ten minste één keer LSD geprobeerd

10 tot 12

UREN

is de tijd die de hallucinogene effecten van mescaline kunnen aanhouden

32

MILJOEN

mensen in de VS gebruiken psychedelische drugs

53

PROCENT

toename van het gebruik van DMT in de VS tussen 2006 en 2012


MENSEN REDDEN VAN DRUGS

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.