OUDERS ZIJN SLEUTEL TOT SUCCES VAN KINDEREN, ZEGT DOCENT

Latijns-Amerikaans drugspreventieconferentie trekt recordaantal, en informeert ouders over hoe ze hun kinderen kunnen helpen drugs, gangs en tienerzwangerschappen te vermijden.

Drugspreventieconferentie geeft ouders tools voor hun kinderen om drugs en gangs te vermijden.

Een recordaantal Latijns-Amerikaanse ouders en tieners woonden de 14e Jaarlijkse Alcohol- en Drugspreventie en Voorlichtingsconferentie in Encinitas, Californië, bij. Het programma werd voorgezeten door mevr. Beatriz Villarreal, oprichtster van de Mano a Mano Stichting, een programma dat Latijns-Amerikaanse ouders empowert hun puberkinderen te helpen, door ze weg te leiden van drugs en gangs.

Tijdens de conferentie waren er ook presentaties door het Encinitas Sheriffs Departement, de Drug Enforcement Administration en de California Highway Patrol.

In 2014, werden 13 procent van de mannen en 15 procent van de vrouwen die in San Diego County werden gearresteerd positief getest voor heroïne. Dat is meer dan het dubbele van 2002. Villarreal wijst erop dat 75–80 procent van de kinderen in jeugdgevangenissen van Latijns-Amerikaanse afkomst zijn. Drugs waren bij hun arrestatie een kritieke factor.

De sleutel tot het omkeren van deze situatie is betrokkenheid van ouders. Maar Villarreal kwam erachter dat de meeste ouders ver van het onderwerp vandaan blijven. Ze hebben het gevoel dat ze niet genoeg van drugs afweten om het er met hun kinderen over te hebben.

“Als we er niet aan beginnen ouders te onderwijzen zodat zij het hun kinderen kunnen leren, zullen we nooit verslaving tegenhouden”, zegt ze. Villarreal heeft de materialen van Drugsvrije Wereld in haar programma opgenomen. Die, en ook de Non‑profit Commercials en documentaire vormden een belangrijk onderdeel van de conferentie.

“Een moeder liet haar zoon De Feiten over Drugs materialen zien nadat hij begonnen was met het roken van marihuana. Daarna stopte hij met drugs”, zei ze. “Ik ken meer van dat soort gevallen. De materialen zijn dusdanig krachtig.”


WE WILLEN echt VAN JE HOREN

We deden een enquête onder honderden docenten en drugspreventiespecialisten uit de VS, die momenteel gebruikmaken van De Feiten over Drugs materialen. Zo kregen we hun feedback op het programma. Dit is wat ze zeiden:

LERAAR LAGERE SCHOOL, WYOMING, VS

LERAAR MIDDELBARE SCHOOL, MONTANA, VS

RIJINSTRUCTEUR, OREGON, VS

SCHOOLAGENT, ILLINOIS, VS

JEUGD DRUGSVERSLAVINGSSPECIALIST, LOUISIANA, VS

LERAAR MIDDELBARE SCHOOL, OHIO, VS


DONEER

Steun de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en help mee jonge levens te beschermen tegen de verwoestende effecten van drugs. Door uw bijdragen kunnen wij voorlichtingsmateriaal gratis ter beschikking stellen aan scholen, jongerenorganisaties en andere groepen en mensen. Uw steun helpt om mensen de feiten te geven die ze nodig hebben om een gezond en drugsvrij leven te leiden.